Zagrebački pisac i reziser Predrag Ličina u “smART cafe” – uS namjerom da doprinese promociji i valorizaciji radova umjetničkih stvaralaca svih formi, Umjetnički klub “smART Café” nastavlja sa organizovanjem likovnih izložbi, promocija knjiga, te gostovanja kako lokalnih, tako i umjetnika iz susjednih država. U tom smislu za subotu, 6. aprila 2019. godine, u 20 časova najavljuje druženje sa hrvatskim piscem i režiserom Predragom Ličinom.

Predrag Ličina je rođen 1972. godine. Filmsku i TV režiju studirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je dokumentarne filmove, kao i humorističku seriju za mlade “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”. Prvi kratki igrani naučno – fantastični film „Teleport Zovko“ režirao je 2013. godine. Lično se najradije deklariše kao ljubitelj naučne fantastike i horora, navijač Liverpoola, te obožavalac Nick Cave –a i benda The Cramps.

Posjeta g – dina Ličine, koji će te večeri biti zadužen i za biranje muzike, će za sve zainteresovane biti prilika da sa njim u “smART café” – u porazgovaraju o njegovom aktuelnom debitantskom književnom projektu, zbirci novela “Bljuzga u praskozorje”, objavljenoj početkom ove godine i koja će 5. aprila u 17 časova biti predstavljena na podgoričkom Sajmu knjige u tržnom centru Delta City. Biće riječi i o takođe debitantskom filmskom ostvarenju “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”, zombie – komediji snimljenoj u hrvatsko – srpskoj koprodukciji i u februaru mjesecu premijerno prikazanoj na beogradskom FEST – u, a koji sami autor označava kao “komičnu apokalipsu”.