Zimska scena Barskog ljetopisa – Izložba završnih radova polaznika/ca likovne radionice


U četvrtak veče, 12. marta u 18h u galeriji „Velimir A. Leković“ u okviru programa za djecu i mlade biće otvorena izložba završnih radova polaznika/ca likovne radionice.

Akademska slikarka Neda Popović i arhitekta Ognjen Banović protekle subote vodili su likovnu radionicu za omladinu srednjoškolskog uzrasta sa fokusom na najznačajnije izazove u sferi zaštite životne sredine i time, po prvi put u okviru trećeg izdanja Zimske scene Barskog ljetopisa“, realizovali ovakav tip radionice koja za cilj ima druženje, edukaciju i stvaranje umjetnosti koja širi svijest o bitnim temama današnjice.

Polaznici radionice su se, kroz temu mora, bavili pitanjem ekologije. Da li je ekologija samo očuvanje prirodne okoline ili je ona dio nas? Zaranjanjem u more pokušali su da pronađu odgovore na ova pitanja. 

Shodno ustaljenoj praksi, sve informacije o programima i aktuelnostima trećeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“ publici su dostupne putem medija, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 4 =