Galerija Most – Izložba Emine Adrović “IMPRESIJE REALNOG”

 

 

 

Izložba Emine Adrović “IMPRESIJE REALNOG” biće otvorena 19. septembra 2017. godine, u 20 časova, u Galeriji Most u Podgorici. Ovo je njena prva samostalna izložba.

 

 

Emina je diplomirala tradicionalno slikarstvo na prestižnoj akademiji Florence Academy of Art u decembru 2016. godine. U Galeriji Most biće izloženi njeni akademski crteži i brojne slike portreta, aktova i mrtvih priroda u ulju, zajedno sa zanimljivim skicama. Izložba traje do 19. oktobra.

Česta tema njenog stvaralaštva su ljudi. Eminu inspiriše priroda, koju nalazi kompresovanu u portretima. Tradicionalnu tehniku realizma koristi kao put ka apstrahovanju prirode. Njeni potezi četkica su rezervisani i selektivni, što slici daje notu impresionizma. Slike Emine Adrović ostavljaju utisak fluidnosti. Od početka bavljenja umjetnošću, njena djela su evoluirala iz primitivnih poteza ugljenom ka suptilnim igrama tonova i boja.

Autorka izložbe naglašava da je prvu izložbu htjela napraviti u rodnoj zemlji i da se nada da će posmatrači osjetiti njene vizije.

 

Emina Adrović je slikarka rođena 16. februara 1995. godine u Crnoj Gori. Živi i stvara u Italiji i Crnoj Gori. Diplomirala je slikarstvo na Florence Academy of Art 2016. godine u Firenci. Odrasla je među umjetničkim slikama svojih stričeva Muja i Refika. Sa 14 godina postaje svjesna svog dara i uči da crta uz Elvira Lera Adrovića, Dragana Đurišića i druge. Godine 2011. provodi ljeto u gradu renesanse okružena djelima najvećih majstora, gdje prvi put uči slikanje uljem na Accademia d’Arte. Nakon završene gimnazije u Budvi, upisuje akademiju u Italiji.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 2 =