Grad teatar Budva – Predstava “PAD” u Petrovcu


U petak, 21. februara 2020. godine, sa početkom u 20 č. u “Crvenoj komuni” u Petrovcu će biti izvedena predstava “Pad”, u režiji Kokana Mladenovića.

“Kroz priču o smrti radnika, koji je pao sa poslednjeg sprata zgrade (radeći na gradilištu), u predstavi se analizira društvo, porodica i život u gradovima u Srbiji danas. Sa jedne strane su korporacijsko-politički dilovi u službi identitetske promjene grada kroz izgradnju elitističkih kompleksa i kondominijuma, dok su na drugoj strani radnici, koji se na neobezbijeđenim gradilištima, u teškim uslovima i nerijetko radu na crno bore za golu egzistenciju svojih porodica. Predstava ukazuje i na pogubni uticaj medija, koji učestvuju u forsiranju naručenih slika, lažne i bezbrižne budućnosti, koja pripada svima nama, a naročito mladima. U toj i takvoj medijskoj slici, smrt radnika je tek vijest koja brzo prelazi u statistiku koja se još brže zaboravlja”, navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović, Nina Nešković i Jelena Blagojević. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, dramaturgiju Branislava Ilić, scenografiju Marija Kalabić, muziku Marko Grubić, video rad Goran Balaban, dok je kostimografiju uradila Andrijana Janković.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − twelve =