„Grad teatar“ – Najava programa za neđelju, 11. avgustU neđelju, 11. avgusta 2019. godine, biće upriličen koncert violiniste Vadima Tsibulevskog iz Azerbejdžana i pijaniste Oleksija Molčanova  iz Ukrajine, koji će izvoditi kompozicije J.Bramsa, E. Šosona i Đ.Tartinija. Koncert pod nazivom Poema ljubavi će se održati u crkvi Santa Marija, sa početkom u 21č. JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje.

Vadim Tsibulevski je sa četiri godine započeo sviranje violine, a sa sedam je upisao specijalnu muzičku školu Baku. Sa svojih deset godina je osvojio prvo mjesto na Republičkom takmičenju u Bakuu, Azerbejdžanu. 1983. Vadim se preselio u Moskvu kako bi upisao Centralnu muzičku školu, koja je povezana sa Državnim konzervatorijumom Čajkovski, a 1986. je postao učenik profesora S. Kravčenka (asistent prof. L. Kogan) na Državnom konzervatorijumu Čajkovski. Vadim je učestvovao na velikom broju recitala i koncerata širom SSSR-a. 1990. se preselio u Izrael, gdje se sa Šlomom Mincom pridružio Izraelskom Kamernom orkestru. U isto vrijeme je učio kod prof. J. Klasa na Muzičkoj akademiji Rubin (Tel-Aviv). 1996. Vadim se pridružio “I Fiamminghi” Belgijskom Kamernom orkestru, kao koncert-majstor. Od 1997. živi u Antverpenu, Belgiji, i svira  kao koncert-majstor sa raznim orkestrima širom Holandije, Belgije i Njemačke (orkestar “Royal Concertgebouw”, Filrhamonijski orkestar Brisela, Simfonijski orkestar “La Monnaie”, “Royal Flemish Philharmonic”, “Residence Orchestra Den Haag”, “WDR” simfonijski orkestar Kelna i mnogi drugi), i intenzivno učestvuje na  koncertima kao solista I kamerni muzičar širom Evrope. 2001. Vadim je imenovan za prvog koncert-majstora u Filharmonijskom orkestru Holandije (Amsterdam).

Oleksij Molčanov je pijanista koji je srednju muzičku školu završio u Kijevu, u klasi profesorke Lidije Šur. Kijevski Državni Konzervatorijum je završio i magistrirao na klavirskoj katedri u klasama prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. U toku školovanja osvajao je nagrade od kojih je značajno pomenuti pobjedu na takmičenju Lisenko u Lavovu 1984.godine. Dobitnik je specijalne nagrade za izvođenje obavezne kompozicije na i takmičenju Rahmanjinov u Moskvi 1983.godine. Nastupao je kao solista i u brojnim kamernim sastavima u Ukrajini, Rusiji i Nemačkoj. Vrijedi zabilježiti turneje sa recitalima po Ukrajini i Libanu, nastup u Švajcarskoj, koncerte sa brojnim orkestrima (Filharmonija Lavov, Filharmonija Dnjepropetrovsk, Filharmonija mladih Harkov). Poseban značaj ima saradnja u klavirskom duu sa V.Muravskim u periodu 1988-1992.godine. Ostvaren je niz programa, snimaka za državne  radio i televizijske stanice Ukrajine. Duo je dobitnik nagrade “Nova imena”. Od 1995.godine živio je u Srbiji, gdje je nastavio umjetničke i pedagoške aktivnosti. Pripremio je više programa koji su bili uspješno izvedeni na koncertima u Nišu, Kragujevcu, Zaječaru, Negotinu i Kotoru. Kao posebno značajan nastup, izdvaja se solistički  koncert na festivalu Mokranjčevi dani. U Crnu Goru se doselio 1999. godine. Svoj profesionalni i umjetnički angažman uspješno  nastavlja na svim značajnim scenama širom zemlje i u inostranstvu. Nastupao je na festivalima Mokranjčevi dani, Nimus, A Tempo, KotorArt, ,Montenegro music fest, Barski ljetopis, Espressivo, Nei suoni dei luoghi, Budva Grad Teatar.