„Grad teatar“ – Najava programa za neđelju, 25. avgustU neđelju 25. avgusta 2019. godine, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava za đecu „Carevo novo odijelo“, u režiji Petra Pejakovića. Predstava je rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa.

JU „Grad teatar“ obezbjeđuje besplatan ulaz za sve predškolce, kao poklon za uspješnu predstojeću školsku godinu. Molimo roditelje da zbog ograničenog broja mjesta u publici, što prije rezervišu karte pozivom na broj 033/ 402- 935. Podsjećamo da se za predškolce ulaz neće naplaćivati, a da je za sve ostale cijena karte 5€.

Sav prihod od ulaznica za đečiju predstavu „Carevo novo odijelo“, koja je na programu XXXIII festivala u neđelju, 25. avgusta, JU „Grad teatar“ će uplatiti u fond za liječenje Budvanina Vanje Jovanovića.

Reditelj Petar Pejaković, koji je jedan od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca u našoj zemlji, o predstavi kaže: “Ambiciozno smo  postavili cilj da priča djecu susretne i sa politikom, sa pitanjem šta je vlast, na koji način funkcioniše, šta ne funkcioniše, to je njihov prvi dodir sa tim temama, a zapravo se komad bavi  velikom temom istine, pokazuje  zašto lažemo, na koji način nas strah tjera da ne kažemo ono što i kako jeste. Pozorište i život treba da su jedno, s druge strane moramo imati ambiciju da je pozorište više od života i da  umjetnošću utičemo da napravimo život onakav kakav bi trebalo da bude.”

Glumac Miloš Pejović, pred svečanu premijeru predstave je rekao:  “Krenuli smo iz improvizacije,  a napravili smo  interesantnu predstavu. Carevo novo odijelo je svevremena priča, Petar Pejaković je imao odličnu ideju u kom pravcu treba da idemo i sve se kristalizovalo, priča je jasna, a djeci  kojoj je danas  ponuđeno bezbroj načina da saznaju sve što žele  u skladu s tim i pozorište treba da se obraća ozbiljno, jednako  kao i odraslima.”

Režiju je uradio Petar Pejaković, dramaturgiju Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević. U predstavi igraju: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Slaviša Grubiša.