„Grad teatar“ – Najava programa za poneđeljak, 29.julU poneđeljak, 29. jula 2019. godine, u crkvi Santa Maria, sa početkom u 21.č nastavlja se ovogodišnji muzički program festivala. Na programu je nastup dua Tamare Rađenović (sopran) i Jelene Polović Šiljeg (klavir).  Koncert pod nazivom Le Rose del Mediterraneose izvodi u okviru međunarodnog projekta “Theatres for tOURism development in EuropE – TOURNEE”.

JU “Grad teatar”, zajedno sa Opštinom Budva, partner je na projektu ‘’Pozorišta za razvoj turizma u Evropi’’ koji se finansira kroz EU trilateralni program saradnje CBC Italija-Albanija-Crna Gora, a koji ima za cilj da unaprijedi atraktivnost tog prekograničnog područja za sve posjetioce, kroz stvaranje novih zajedničkih festivala. S tim u vezi, Grad teatar će biti domaćin Festivala pozorišta i opere od 8-12. septembra ove godine u Budvi na kojem će ugostiti umjetnike iz Italije i Albanije, a našim sugrađanima i ostaloj publici priuštiće značajan kulturni program.

Sveobuhvatni cilj “Tournee” projekta je da uspostavi usku saradnju među ključnim akterima u pozorišnom sektoru stvaranjem trajnog Klastera pozorišnih institucija (CTI) prekograničnog područja. Kao rezultat projekta, očekuje se povećana uloga pozorišnih institucija u podržavanju rasta turističkog prometa,  kao i unapređenje javnih politika iz oblasti kulture i turizma. Projekat se zasniva na povezivanju pozorišnih institucija i turističkih experata iz Italije, Albanije i Crne Gore, sa ciljem povećanja kvaliteta umjetničkih produkcija i pružanja podrške turističkim uslugama, koje će povećati uživanje u kulturi, kako za turiste tako i za stanovnike.

Koncert je finansiran od strane Evropske unije i ulaz je besplatan.