Gradska galerija Kotor – Izložba KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2018

 

 

Gradska galerija Kotor i ove godine, povodom Dana Opštine Kotor, priprema izložbu pod nazivom KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2018. Na izložbi  učestvuju  vizuelni umjetnici koji su rođeni, ili žive i stvaraju na teritoriji Opštine Kotor, a koji su diplomirali na akademijama likovnih ili primjenjenih umjetnosti.

Stručni Žiri ove, trinaeste po redu godišnje smotre likovnog stvaralaštva u Kotoru, radio je u sastavu: Marija Mihaliček (Predsjednica), Gordana Franović i Tatjana Kriještorac (članice), sve istoričarke umjetnosti. Na sjednici održanoj 13. 11. 2018. u 11h u Gradskoj galeriji Kotor, Žiri je napravio odabir radova za ovu izložbu i donio odluku ko će ove godine ponijeti naslov ,,Najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2018. godini. Ove godine će izlagati: Daliborka Kordić, Lana Bokan, Zoran Petrušić, Dušica Ivetić, Milica Golubović, Mile Albijanić, Dubravka Milivojević, Simon Vukčević, Milodarka Milatović, Tijana Cvetić i Maja Maraš. Naslov Najbolji vizuelni rad nastao u Kotoru u 2018 godini pripao je islustracijama rađenim za francuski časopis Psychologies Magazine autorke Milice Golubović.

Veliko nam je zadovoljstvo što će i kotorska publika moći da glasa za svog favorita. Naime, zahvaljujući dobroj volji lokalnog javnog servisa da posebno podrži ovu tradicionalnu likovnu manifestaciju, na sajtu Radio Kotora (http://www.radiokotor.info/radio/) svi zainteresovani građani mogu da pogledaju ovogodišnje radove kotorskih umjetnika i da glasaju za onog za koga smatraju da bi trebao dobiti nagradu publike.

            Otvaranje izložbe ,,KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2018’’ u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za četvrtak, 22. 11. 2018. u 19h. Na otvaranju izložbe će govoriti: Marija Mihaliček, predsjednica Žirija, Marija Bernard, vd direktorica Kulturnog centra, Vjera Banićević, direktorica Radio Kotora, koja će dodijeliti nagradu publike: ,,Ton i slika-Radio Kotor vizuelnim umjetnicima’’. Izložbu će otvoriti g-din Vladimir Jokić, predsjednik Opštine, koji će i dodijeliti nagradu ,,Najbolji vizuelni rad nastao u Kotoru u 2018 godini.’’