Izabrana pjesma »

Boris Jovanović Kastel – DOKLE, FAŠISTI?

    Boris Jovanović Kastel DOKLE, FAŠISTI?   Dokle ćete se u crnim košuljama, čizmama navezenim krvlju i klasjem u ustima teturati ulicama mirisa lavande i ehom patricija u zvonima đece? Dokle ćete ubjeđivati sa uplatnicama... dalje »

 

Miraš Martinović – Strah od varvara

    Miraš Martinović Strah od varvara   Mogu banuti svaki čas Početi da ruše Gradove. Mogu Iskočiti iz Vučjih koža i Posijati smrt. Oni nikuda Nijesu išli Oni su tu!I kada nam se učini Da ih nema Da su nestali Zauvijek Pojaviće... dalje »

 

Olivera Mašanović – Virpazarska

    V I R P A Z A R S K A Tu noć sam je vinom, ljubomorno, od tuđih pogleda krio. Koliko i Crmnicu je zavolio, koja je ljepša, da odlučim, nijesam umio! Crmnica, stara dama, a ona želja i pohota; i kada me strijelja onaj pogled... dalje »

 

Janko Đonović – Crnci i Crnogorci

  CRNCI I CRNOGORCI 1. U plamsaj jutarnjeg sunca koje se toplo izdigne nad američkim rudokopima, prođu praznim, širokim ulicama, između olistalih drvoreda, ko sjenke suvi, koščati, sa budacima na ramenu i vrućim hljebom u torbi Crnci... dalje »

 

Ratko Vujošević – Orevuar Montenegro

  Ratko Vujošević OREVUAR MONTENEGRO I nebo mrkim vjetrom obavito, I gore što su svoje otpjevale, Putuje sunce samo sebe sito, U meni su se munje pohvatale, Daleke duše legle pod kopito Oči, što su se nožu obećale, I grudi nebu... dalje »

 

Aleksandar Leso Ivanović – “Ljudi-sjenke”

  Ljudi-sjenke Ima na svijetu mirnih, dobrih ljudi što kroz život nečujno i tiho gaze kao da nogom stupaju po pamuku, a naše oči nikada ne opaze ni njih ni njinu tihu radost ili muku. Ima ćutljivih patnika na svijetu što se samo... dalje »

 

Vitomir Vito Nikolić – Proljeće

  ПРОЉЕЋЕ Старији за таму јесени тмасте и грубљи за грубост ове зиме прошле, ја вам овога прољећа нећу махати, ласте, и нећу вам рећи... dalje »

 

Petar II Petrović Njegoš – Noć skuplja vijeka

Plava luna vedrim zrakom u prelesti divno teče ispod polja zvjezdanije u proljećnu tihu veče, siplje zrake magičeske, čuvstva tajna neka budi, te smrtnika žedni pogled u dražesti slatkoj bludi. Nad njom zv’jezde rojevima brilijantna... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2008
M T W T F S S
    Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031