JU Centar za kulturu Tivat – Promocija knjige „Crnogorska teokratija“

 

 

    U poneđeljak, 23.04.2018. sa početkom u 20.00 h u okviru manifestacije “NOĆ KNJIGE 2018”  u multimedijalnoj sali Opšine Tivat  biće održana promocija knjige  “CRNOGORSKA TEOKRATIJA”, Radovana Radonjića. O knjizi će govoriti Nela Savković Vukčević,  Milorad Pustahija i autor prof. dr Radovan Radonjić, a domaćin večeri će biti Neven Staničić.

    „Crnogorska teokratija“ je izdavački poduhvat „Pobjede“. Knjiga se bavi kontroverzama o crnogorskoj teokratiji, razotkrivanjem mita o čelnicima Cetinjske mitropolije, ko je i zašto stvorio krivu istoriografsku sliku, istinama i lažima o mitropolitima Petrović Njegoš…

        Dr Radovan Radonjić (Njeguši, 1936), redovni je profesor univerziteta i redovni član DANU, osnivač i voditelj prve Škole retorike u Crnoj Gori i voditelj prve Škole demokratije.  Objavio je više od pedeset knjiga i nekoliko stotina stručnih i naučnih radova (više od 50 prevedeno je na svjetske jezike – engleski, francuski, ruski, italijanski, japanski, njemački, kineski). Dobitnik je Trinaestojulske nagrade (1975), Nagrade oslobođenja Titograda (1980), Nagrade oslobođenja Cetinja (1973). Odlikovan je Ordenom rada sa zlatnim vijencem i Ordenom Republike sa srebrnim vijencem.