JU Muzeji i galerije Budve – Program za manifestaciju Noć muzeja

 

JU Muzeji i galerije Budve

 
 

JU Muzeji i galerije Budve i ove godine priprema zanimljiv program povodom manifestacije Noć muzeja, koja se sada već tradicionalno održava u muzejima širom Evrope.

Sugrađani i svi  posjetioci Budve će imati priliku 21. maja da se upoznaju sa kulturnim nasljeđem grada Budve potpuno besplatno do kasno u noć.

Moderna galerija BudvaU prostorijama Moderne galerije u Starom gradu u Budvi biće otvorena izložba pod nazivom „Reljefi“, akademske vajarke Maje Čakalović sa početkom u 19 časova.

Crvena komuna - 2U Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu posjetioci će biti u prilici da pogledaju izložbu slika iz fundusa galerije „Marko K. Gregović“, kao i izložbu „Lazaret u Petrovcu“ iz diplomskog rada Slobodana Boba Slovinića (1966-1966).

U saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva, i muzejskim vodičima biće organizovan obilazak Starog grada kako bi se mladi sugrađani upoznali sa kulturnom istorijom Budve. Okupljanje i polazak je kod ostataka rimske nekropole kod  hotela Avala u 17:30 časova.

Prostorije JU Muzeji i galerije Budve će biti otvorene za posjetioce do ponoći.

 

Budvanska nekropola