KIC Budo Tomović – Koncert violiniste Milutina Radulovića


Mladi violinista Milutin Radulović prirediće prvi solistički koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u poneđeljak, 1. marta 2021. godine, u 16 sati. Repriza koncerta biće organizovana 2. marta u 12 sati. 

             Na programu koncerta su popularna djela za violinu: Sonata br. 5 “Đavolji triler” Đuzepea Tartinija, Sonata br. 4. Op. 23. Ludviga van Betovena i Čakona u g-molu Tomaza Antonija Vitalija.

             Svoj prvi solistički koncert Milutin će održati uz klavirsku saradnju Davora Novaka.

             Milutin Radulović rođen je u Podgorici 2002. godine. Maturant je Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u klasi Marka Simovića.  Učesnik je brojnih takmičenja u regionu i inostranstvu, među kojima su “Whitgift International Music Competition” u Londonu, gdje je bio jedan od finalista, “Polyhymnia” u Skoplju na kojem je dvije godine za redom osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji (2019-2020). Redovno se usavršava na seminarima za violinu, kamernu muziku i orkestar u Prizrenu, Kotoru, Foriliju (Italija), kao i na Ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim koritima, u organizaciji KIC-a “Budo Tomović”.

              Takođe je učesnik Festivala gudača u Perastu, a 2019. godine nastupio je kao solista s orkestrom udruženih muzičkih škola u projektu „Muzički krug”, u organizaciji Centra za regionalnu saradnju. Dobitnik je stipendije za talentovane učenike Ministarstva prosvjete Crne Gore već dvije godine za redom.

              Pohađao je majstorske radionice kod uglednih umjetnika i pedagoga poput Stefana Milenkovića, Arkadija Vinokurova, Iva Stankova, Vujadina Krivokapića, Marka Josifoskoga, Gertruda Šildea, Kristofa Popena, Antona Martinova, Dmitrija Prokofieva, i dr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − 3 =