KIC Budo Tomović – Promocija antologije “Olujna polja poezije”


Promocija antologije “Olujna polja poezije” koju su priredili Spasoje Bajović i Jovan Drašković biće organizovana u srijedu, 10.novembra, u sali DODEST, od 20 sati.

O knjizi govore: dr Marijana Terić, mr Marijana Blečić, priređivači Spasoje Bajović i Jovan Drašković, prevoditeljka Vesna Anastasija Božović, dramski umjetnik Miro Nikolić i članovi Književne zajednice “Vladimir Mijušković”.

Antologija je objavljena povodom 50 godina rada i stvaralaštva Književne zajednice “Vladimir Mijušković” Nikšić. U antologiji je zastupljeno 68 autora sa po jednom pjesmom na našem jeziku i prevodom na engleski jezik, kao i njihove biografije i fotografije.

Prevod na engleski jezik uradila je Vesna Anastasija Božović i saradnici na prevodu Ava-Jayne Claassen iz Londona i James Griffith iz Birmingema. Izdavači antologije su Književna zajednica “Vladimir Mijušković” Nikšić, JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić i UNIREKS Podgorica. Knjiga je obogaćena ciklusom slika akademskog slikara Milovana Mikija Radulovića čije je i rješenje korica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − three =