KIC “Budo Tomović” – Promocija knjiga Slavice Milošević

 

 

Nove knjige “Plava pomorandža” i “Kristalni mjesec od kamenja i pijeska” autorke Slavice Milošević biće predstavljene u petak, 21.septembra 2018. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

 

Gost večeri je crnogorska poetesa Milena Simonović, a moderatorka će biti Vjera Knežević Vučićević, novinarka lista “Pobjeda” i Radio Bara.

              Slavica Milošević je rođena 1992. u Crnoj Gori. Član je Udruženja Književnika Srbije. Do sada je objavila devet knjiga,, dok će krajem godine biti objavljena i deseta knjiga “Hladne vatre”. Njen stil pisanja obuhvata opus refleksivne lirike, poezije u prozi, poezije, esejistike mikro-eseja, kolažiranja i intertekstualnosti. Objavila je i izdanje na engleskom jeziku: “It’s all said Amelie” koje predstavlja kolekciju izabranih eseja iz sljedećih knjiga: “Cirkuzant, idealista i budala”, “Neka me uteši nebo”, “Sve je rečeno Ameli”. Piše tekstove za kulturno umjetnički magazin PULSE. Iz biografije izdavajamo i da je blogerka  izraelskih medija: „Jerusalem Post“ (www.jpost.com) i „Times of Israel (blogs.timesofisrael.com).