KIC Budo Tomović – Revija “Filmski žanrovi – drama”


Poznata i prepoznatljiva filmska ostvarenja kad je riječ o drami kao filmskoj fomi biće predstavljena od 24. do 26. maja 2021. godine, u okviru revije “Filmski žanrovi – drama”.

              I ovo kao i prethodno izdanje revije dio je ovogodišnjeg filmskog programa KIC-a, a ima za cilj predstavljanje filmskih žanrova.

            Dobitnik šest Oskara film “Sve o Evi” (1950) sa Bet Dejvis, En Bakster i Džordžom Sandersom u glavnim ulogama otvoriće reviju u poneđeljak, 24.maja. Riječ je o američkoj drami u kojoj mlada proračunata asistentica pokušava preoteti karijeru, slavu i prijatelje poznatoj glumici.

             Treće ostvarenje britanskog scenariste i reditelja Martina Mekdonaha Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” (2017) o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije obilježiće drugi dan, a završnica revije biće u znaku filma “Čovjek ptica” (2014) meksičkog režisera Alehandra G. Injaritua koji obrađuje teme slave i popularnosti glumačkih zvijezda.             Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 17 =