Koncerti Duvačkog i Gudačkog ansambla CSO na Cetinju i u Kolašinu

Koncerti Duvačkog i Gudačkog ansambla Crnogorskog simfonijskog orkestra biće održani na Cetinju i u Kolašinu.

U četvrtak, 12. marta 2020. godine, sa početkom u 20 časova koncert će biti priređen u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju, dok će u Kolašinu, u Centru za kulturu Duvački i gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupiti u srijedu, 18. marta sa početkom u 19 časova.

Duvački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra će interpretirati „Uvertiru” iz operete „Slijepi miš“ Johana Štrausa II (u aranžmanu Andreasa N. Tarkmana) i „Persijsku svitu“ francuskog kompozitora Andrea Kaplea. Nakon ovih kompozicija, djelo čuvenog argentinskog kompozitora Astora Pjacole „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ će izvesti Gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra, a solističku dionicu će tumačiti Mirka Šćepanović, violinistkinja i umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore.

Pored interpretacije navedenih kompozicija publika će biti u prilici da se upozna sa načinima primjene citatnosti u Pjacolinom djelu „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ koje je za solo violinu i gudački ansambl aranžirao Leonid Desjatnikov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =