Kotor – Poziv za tradicionalnu godišnju izložbu “Kotorski vizuelni umjetnici 2018”

 

 

 

Gradska galerija Kotor i ove godine, povodom Dana Opštine Kotor, priprema tradicionalnu godisnju izložbu likovnog stvaralaštva u Kotoru, pod nazivom KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2018. Pravo učešća na izložbi imaju svi likovni i primijenjeni umjetnici koji su ili rođeni ili žive i stvaraju na teritoriji Opštine Kotor, a koji su diplomirali na akademijama likovnih ili primjenjenih umjetnosti.

Svi likovni umjetnici zainteresovani za učešće na ovoj izložbi, a koji zadovoljavaju postavljene kriterijume, treba da donesu  2 do 3  rada, kao i kratku biografiju u Gradsku galeriju Kotor, najkasnije do 10. novembra 2018. godine, svakog radnog dana od 8 do 20 h ili se prethodno informišu na telefon 032 325 204. Dana 13. novembra zasjedaće tročlani stručni žiri koji će napraviti selekciju radova za izložbu i donijeti odluku o dodjeljivanju ,,Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2018-oj godini”, te stoga radovi koji budu predati nakon 10. novembra ne mogu i neće biti prihvaćeni.

I ove godine će Radio Kotor podržati održavanje ove tradicionalne godišnje smotre likovnog stvaralaštva u Kotoru, tako što će dodijeliti nekom od umjetnika nagradu slušalaca, odnosno publike: ,,Ton i slika – Radio Kotor vizuelnim umjetnicima’’. Naime, na sajtu Radio Kotora biće postavljene fotografije svih radova kotorskih vizuelnih umjetnika sa kojima ove godine konkurišu, te će posjetioci sajta Radio Kotora biti u prilici da glasaju po sopstvenom nahođenju. Glasanje će trajati od 14. novembra do dana otvaranja izložbe. Pobjedniku glasanja nagradu će uručiti g-đa Vjera Baničević, direktorka Radio Kotora, na otvaranju izložbe ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2018”.