Luštica Bay – Folklorna odjeća Crne Gore kao umjetnička inspiracija

 

 

 

Đorđe Živaljević izlaže u Luštica Bay

 

Tivat, 26. jul 2017.

 

Bogata i svestrana folklorna odjeća Crne Gore „uhvaćena“ kamerom fotografa Đorđa Živaljevića tema je izložbe „Fashion Folklore“ koju će poznati crnogorski umjetnik otvoriti u galeriji „Lipa“ u Luštica Bay marina naselju u četvrtak, 27. jula u 20.30 časova.

 

 

Prema riječima Damira Moškova iz marketinga Luštica Development, izložba vrhunskih fotografija crnogorske narodne nošnje biće otvorena u Luštica Bay do 18. avgusta svakog radnog dana od 18 do 20 časova.

Serija modnih fotografija pod nazivom “Fashion Folklore” rađena je sa idejom predstavljanja raznolikosti tradicionalnih nošnji na moderan način. Sastoji se od deset  fotografija, a na otvaranju u četvrtak biće predstavljen i video „iza scene /“Behind the scene“/ o stvaranju projekta.

„Kao, prije svega, modnom fotografu, želja mi je bila da nađem način da raznolikost nošnji naroda koji žive na teritoriji Crne Gore predstavim na moderan način, koji je mnogo prihvatljiviji mladoj generaciji – putem modne fotografije. Zadatak je bio uzeti kompletne ili djelove tradicionalnih nošnji i snimiti ih uz pomoć foto modela na potpuno nov, neočekivan način. Iako sam se bazirao i inspiraciju našao u tradiciji, tokom procesa rada, trudio sam se da potpuno pobjegnem od nje, kako bih mogao te odjevne komade da posmatram drugim očima, bez opterećenja tradicijom“, saopštio je autor fotografija.

Živaljević je izlagao u Podgorici, Budvi, Beogradu i Čačku. U Luštica Bay-u je izlagao 2014. postavku fotografija pod nazivom „Elementi kruga“. Dobitnik je nagrada „Najbolji kadar“ na Beogradskom filmskom festivalu 2007., na modnoj manifestaciji „Montenegro fashion awards“ dva puta je biran za modnog fotografa godine, a 2010. godine je bio finalista u konkursu francuskog časopisa „Photo“.

Luštica Bay koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu a obilje raznih kulturnih, sportskih i zabavnih dešavanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u kompleksu, golf vježbalištu i na moru omogućiće posjetiocima i stanovnicima da uživaju u ljetu i jedinstvenom pejzažu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − two =