Međunarodni pogorički sajam knjiga i obrazovanja – “IMAMO SVIJET ZA TEBE”

 

 

Glavni grad Crne Gore od 2 – 9. maja 2017. godine, biće domaćin dvanaestog po redu Međunarodnog pogoričkod sajma knjiga i obrazovanja, pod sloganom “IMAMO SVIJET ZA TEBE”. U garažnom dijelu šoping mola Delta City ljubitelji pisane riječi imaće priliku da na jednom mjestu pronađu ono što ih zanima, upoznaju se sa novim književnim naslovima i uživaju u razgovorima sa renomiranim piscima. Kroz svoje dvanaestogodišnje, kontinuirano trajanje, ovaj Sajam postao je dio tradicije Glavnog grada. Oko 30 000 posjetilaca svake godine i preko stotinu izdavača, dovoljno pokazuje kako se ova manifestacija pozicionirala na kulturnoj mapi Crne Gore i šire. Do sada je u okviru pratećih programa na Sajmu održano oko 600 književnih promocija, autorskih večeri i predstavljanja najznačajnijih stvaralaca iz Crne Gore i regiona. Na Sajmu smo ugostili i neke od najistaknutijih svjetskih pisaca. Od prošle godine počele su se predstavljati brojne školske i visokoškolske institucije, te naučni centri. Ove godine takođe će se, kroz saradnju sa Ministarstvom prosvjete, predstaviti dvanaest srednjih škola, od čega deset stručnih i dvije gimnazije. To je od posebne važnosti za Ministarstvo prosvjete u tenutku kada intenzivno poručuju javnosti da je odluka u vezi sa upisom srednje škole ozbiljan i važan zadatak. 

 

 

Posebna novina ovogodišnjeg Međunarodnog podgoričkog sajam knjiga i obrazovanja je to da se u saradnji sa portalom zaposli.ME otvara novi segment Sajma koji nudi svoj prostor za promociju zapošljavanja u Crnoj Gori, kao i mogućnost firmama i kompanijama da promovišu svoje poslovne mogućnosti, i slobodna radna mjesta.

Organizatori Sajma i ove godine su pripremili nagradnu igru. Svi koji posjete Sajam, kupovinom ulaznice ostvaruju pravo učešća, a dobitnici će se izvlačiti na kraju Sajma, kada će im nasumičnim izvlačenjem biti uručene i sljedeće nagrade:  putovanje za dvoje u Toskanu u trajanju od šest dana, dva jednodnevna putovanja za dvoje u Dubrovnik, pet poklon paketića knjiga, deset ulaznica za Cineplex za dvije osobe, pet vaučera za dvije osobe za tri predstave u CNP-u, kurs engleskog jezika, pet poklon vaučera u Cosmetics marketu,  tri  tretmana u modnom studiju Zoran, romantični vikend za dvoje u hotelu Aleksandar u Rafailovićima, jedan lap top. Ove su poklone za naše posjetioce obezbijedili sponzori: Cosmetics, Vivax, Klikovac, Studio Zoran, Telenor, Plantaže 13. jul, Obuća Minja, Double L, CNP, Cineplex, Galileo turistička agencija. Ovogodišnju nagradnu igru će ispratiti Televizija Vijesti.

Organizatori Sajma su Nova knjiga i Ministarstvo prosvjete, pokrovitelj Ministarstvo kulture a partenri su tržni centar Delta city i zaposli.ME. Sajam će biti otvoren od 10:30h do 21:30h, a ulaznica će i ove godine simbolično koštati jedan euro.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − seven =