MockingBirds na DurmitoruŽabljak, 20. avgust 2019.

Još jedan zanimljiv dan na festivalu Wild Beauty Art očekuje nas u srijedu, 21. avgusta. Sa početkom u 13h, na vrhu Savin kuk nastupiće ansambl Gypsy Jazz Trio, dok će na Crnom jezeru, sa početkom u 19.30h, nastupiti ansambl MockingBirds.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, uz obaveznu taksu ulaska u Nacionalni park Durmitor i troškove prevoza žičarom. Uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncerte ekološkim autobusom iz centra Žabljaka, za koncert na Savinom kuku od 12h, za koncert na Crnom jezeru od 18.30h. Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me i Facebook stranici Festivala.

Ansambl MockingBirds osnovan je 2013. godine, a čine ga Sonja Milivojević, violina, Stefan Beloica, harmonika, Bratislav Radisavljević, kahon. Svi izvođači su visoko školovani muzičari. Sastav je osnovan sa željom da svoje umijeće, koje su izvođači razvijali tokom godina školovanja, podijele sa što širom publikom kroz nastupe uživo, te da  u opuštenoj atmosferi upoznaju auditorijum s mogućnostima svojih instrumenata i sprovedu ih kroz dijapazon različitih žanrova. MockingBirds dugi niz godina nastupa ljeti u Kotoru, osvajajući simpatije kako turista, tako i mještana, a nastupali su na koncertima u zemlji i inostranstvu: u Slovačkoj, Italiji, Rusiji, Poljskoj i SAD. Zbog izbora instrumenata, različitih žanrova, cilja i promišljanja ideje o imidžu ansambla, MockingBirds su idealan sastav za promovisanje različitih lokacija na Žabljaku. U okviru Wild Beauty Art festivala, MockingBirds nastupaju nekoliko puta: osim sjutrašnjeg koncerta, u utorak 20. avgusta, sa početkom u 11h, nastupili su kod najzanimljivijeg nalazišta srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika u Crnoj Gori, Stećaka, a od 15h, na jednom od najpopularnijih planinarskih mjesta, prevoju Sedlo.

Osim večernjeg koncerta na Crnom jezeru, Festival organizuje i nesvakidašnji koncert, sa početkom u 13h na Savinom Kuku, na kojem će nastupiti Gypsy Jazz Trio. Ova nesvakidašnja lokacija za džez koncert je idealno mjesto da planinari predahnu od njihove ture, a svi zainteresovani turisti moći će direktno doći na koncert žičarom. Savin Kuk (2313 m) je jedan od najljepših, najprepoznatljivijih i najfotografisanijih, naravno i najposjećenijih vrhova Durmitora. Savin Kuk je dio neprevaziđene panorame nad Crnim Jezerom, po kojoj je Durmitor prepoznatljiv, a ujedno je jedan od najposjećenijih vrhova jer žičara staje samo stotinjak metara ispod vrha, blizu Savine Vode.