Muzeji i galerije Budve – Predstavljanje knjige „Znakovi vremena“

 

 

U petak 16. novembra 2018. godine, u 19 časova u Modernoj galeriji  (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu, biće predstavljena knjiga „Znakovi vremena“, autora Ranka Pavićevića, poznatog crnogorskog novinara i publiciste. Na predstavljanju će govoriti novinar i publicista Savo Gregović, mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i autor dok će moderator večeri biti dramaturg Miloš Boreta.

Knjiga sadrži 75 intervjua, koje je Pavićević vodio tokom duge i plodne novinarske karijere, sa najpoznatijim stvaraocima iz svijeta književnosti, pozorišta, likovne umjetnosti i muzike iz zemlje, regiona i svijeta, a zbog odličnog prijema kod čitalaca i stručne kritike, nakon godinu dana, doživjela je i drugo izdanje. Pored ostalih, u knjizi se nalaze razgovori sa: Desankom Maksimović, Borislavom Pekićem, Danilom Kišom, Miroslavom Antićem, Miloradom Pavićem, Matijom Bećkovićem, Vidom Ognjenović, Rankom Jovovićem, Čedom Vukovićem, Momom Kaporom, Marijom Vargasom Ljosom, Emirom Kusturicom, Radetom Šerbedžijom, Živkom Nikolićem, Dadom Djurićem, Ljubom Popovićem, Oljom Ivanjicki, Filom Filipovićem, Marinom Abramović, Jadrankom Jovanović i mnogim drugim poznatim stvaraocima.

Knjiga razgovora „Znakovi vremena” pojavila se u izdanju izdavačkih kuća „Nova knjiga” iz Podgorice, „Kosmos izdavaštvo” iz Beograda i JU  „Grad teatar” iz Budve na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, a do sada je predstavljena čitaocima u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Herceg Novom.