Najave reportaže izvještaji »

CANU – Promocija knjige Pjesme nepokorne, izbor iz poezije Radovana Zogovića

    Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizuje promociju knjige Pjesme nepokorne, izbor iz poezije Radovana Zogovića, koju je sa uvodnim predgovorom i pratećim komentarima priredio Miraš Martinović. Promocija će... dalje »

 

Gostovanje Norberta Geštrajna u KIC-u „Budo Tomović“

    U Podgorici će, u okviru redovnog programa KIC-a “Budo Tomović”, u utorak, 26.juna 2018. godine gostovati poznati austrijski pisac Norbert Geštrajn i predstaviti svoj roman “Neko” koji je nedavno objavljen u izdanju... dalje »

 

Kotorski festival pozorišta za djecu

    Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine se realizuje po 26. put. Pokrovitelji ovog izdanja su Opština Kotor i Ministarstvo kulture Crne Gore, zlatni sponzor je TO Kotor, a suorganizator je Kulturni centar “Nikola... dalje »

 

Predstava Olivera Frljića „Šest likova traži autora“ odigrana na sceni „Barskog ljetopisa“

    Bar, 22. jun 2018.   Komad rađen po istoimenoj drami Luiđija Pirandela „Šest likova traži autora“, u režiji Olivera Frljića i produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba, odigran je sinoć, 21. juna,... dalje »

 

Fakultet za crnogorski jezik Cetinje – Konkurs za upis u prvu godinu studija

    Fakultet za crnogorski jezik i književnost raspisuje Konkurs za upis na prvu godinu osnovnih akademskih četvorogodišnjih studija (240 ETCG) za studijsku 2018/2019. godinu. Uslove upisa možete viđeti ako kliknete na umanjeni... dalje »

 

“Podgoričko kulturno ljeto 2018” – Koncert hora “Montenegro”

    Hor “Montenegro” Društva crnogoraca i prijatelja Crne Gore iz Zagreba održaće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u poneđeljak, 25.juna, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom... dalje »

 

Podgorica – Održana promocija knjige Glasovi iz Doklee Miraša Martinovića

    METAFIZIČKO SNOVNA ISTORIJA DOKLEE   Nakon nedavne barske, u Podgorici je u okviru programa Podgoričko  kulturno ljeto, održana promocija knjige Glasovi iz Doklee Miraša Martinovića, na platu ispred Narodne biblioteke... dalje »

 

Lovćenac – Predstavljanje Komune, časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje kulturne baštine Crne Gore

      U Lovćencu će u subotu 23. juna 2018. godine, u organizaciji Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”, biti predstavljena Komuna, časopis za lokalnu samoupravu i  njegovanje kulturne baštine Crne Gore. Na promociji... dalje »

 

Tivat – Izložba skulptura autorke Vlatke Vujošević

    Muzej i galerija Tivat, u petak 22. juna 2018. godine u 20 časova organizuju otvaranje izložbe skulptura autorke Vlatke Vujošević. Vlatka Vujošević, rođena je 1978. godine u Titogradu, SFRJ. Diplomirani je student Fakulteta... dalje »

 

Ljeto u Gradskom pozorištu u znaku festivala i premijere

    Nakon uspješne premijere „Pepeljuginog masla“, u režiji Alise Stojanović, koja se desila 1. juna u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, sljedeća dva mjeseca produkcije Gradskog pozorišta odmjeriće snage na važnim domaćim... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Šest bendova na gitarijadi u trci za vrijedne nagrade

    Nikšićko Rocks Garden fest Gitarijada održaće se śutra (petak, 22.jun 2018.) od 19h na platou ispred KIC-a “Budo Tomović”, a u takmičarskom dijelu predstaviće se šest autorskih bendova iz Crne Gore, potvrdili... dalje »

 

Festivala mediteranskog teatra Purgatorije 2018. – Mjuzikl “Chicago”

    Svečano otvaranje 13. Festivala mediteranskog teatra Purgatorije 2018., zakazano je za petak, 22.juna 2018. u 21:30h na ljetnjoj pozornici u Tivtu. Festival će svečano otvoriti reditelj Kokan Mladenović, nakon čega će biti... dalje »

 

Budva – Zajednička izložba slika “Umjetnosti s ljubavlju”

    U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela ADRIA u Budvi, u petak, 22. juna 2018. godine, u 20 sati, biće otvorena zajednička izložba slika, 33 poznata autora iz zemlje i svijeta, pod nazivom “Umjetnosti s ljubavlju”. Ljubitelji... dalje »

 

Podgoričko kulturno ljeto – Program “Marokanska neđelja zanatlija u Podgorici”

    “Marokanska neđelja zanatlija u Podgorici” se održava u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” od 21. do 28.juna 2018. godine, na Trgu nezavisnosti. Kompletan program “Marokanske neđelje... dalje »

 

PURGATORIJE 2018 – program

  Svečano otvaranje festivala Purgatorije 2018. je u četvrtak, 22. juna 2018. godine. Na Ljetnjoj pozornici u 21,30h nastupiće Pozorište na Terazijama sa poznatim mjuziklom Čikago. Kompletan program festivala Purgatorije možete pogledati... dalje »

 

Festival Odakle zovem

  Festival Odakle zovem, Podgorica 2018. je deseti. Prije deset godina sve je bilo drugačije, novi mediji nisu postojali, a veb stranica www.karver.org bila je jedna od prvih veb stranica knjižara u Crnoj Gori. Ime Rejmonda Karvera (https://genius.com/artists/Raymond-carver)... dalje »

 

Barski ljetopis – Održan tradicionalni koncert barske Muzičke škole i nastavak „Festivala horova“

    Bar, 20. jun 2018.   Treći dan „Barskog ljetopisa“ bio je u znaku muzičkih dešavanja i na večernjoj sceni i u okviru pratećeg programa. Naime, u Dvorcu kralja Nikole u utorak, 19. juna učenici Muzičke škole „Petar... dalje »

 

“Podgoričko kulturno ljeto 2018” – Marokanska neđelja zanatlija

    U okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto u četvrtak, 21. juna u 19:00 časova na Trgu nezavisnosti otvoriće se Marokanska neđelja zanatlija u Podgorici. Događaj organizuje Ambasada Kraljevine Maroka u Crnoj Gori i... dalje »

 

Predstava Olivera Frljića „Šest likova traži autora“ na „Barskom ljetopisu“ 21. juna

    Bar, 20. jun 2018.   Regionalni pozorišni program 31. „Barskog ljetopisa“ otvoriće jedan od najbojih reditelja današnjice sa ovih prostora, Oliver Frljić. Naime, u četvrtak 21. juna, u 21:30h, predstava Satiričkog... dalje »

 

Praznik muzike u KIC-u – Eric Legnini Trio

    Praznik muzike, u originalu “Fête de la musique” (engl. World Music Day), je godišnja muzička proslava koja se obilježava širom svijeta prvog dana ljeta, 21. juna.            ... dalje »

 
 
Stranica 1 od 32212345678910Zadnja »
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031