A TEMPO – Program za srijedu 22. april 2015. godine

 

A Tempo - logo

 
 

U srijedu, 22. aprila, drugog festivalskog dana na A tempu će biti priređeni promocija knjige i koncert. Promocija, novog izdanja Muzičkog centra Crne Gore, knjige Crnogorske narodne pjesme autora dr Slobodona Jerkova planirana je za 19 časova u Sali CNP-a. Na promociji će pored autora knjige govoriti dr Sonja Marinković i Žarko Mirković.

Nakon promocije, na Velikoj sceni CNP-a sa početkom u 20 časova će nastupiti  Trio Ciprus. Članovi trija, istaknuti umjetnici: klarinetista Duško Žarković, Kžistof Vrobel, violista i Nikolas Melis, pijanista će interpretirati kompozicije: Minijature za klarinet, klavir i violu Konstatina Papageorgia, Osam komada op. 83, Maksa Bruha i Kegelštat trio za klarinet, violu i  klavir, Volfganga Amadeusa Mocarta

 

A Tempo - logo

 

Dusko ZarkovicDuško Žarković (Nikšić, 1961) u devetoj godini je počeo da svira klarinet. Završio je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi kod Vladimira Sokolova. U periodu od 19901994 bio je prvi klarinetista umjetničkog ansambla Stanislav Binički u Beogradu. Na poziv Ministarstva Kulture Kipra angažovan je kao prvi klarinetista Državnog orkestra Kipra i profesor na Univerzitetu muzičke umjetnosti na Kipru.

 

Kzistof VrobelKžištof Vrobel (Poljska, 1970) završio je Akademiju za muziku u Katovicu (Poljskoj). Bio je prva violina Kamernog orkestra u Šleziji, sarađivao sa Poljskim nacionalnim radio orkestrom, Filharmonijom Šlezije, Simfonijom Varšave i Festivalskim orkestrom Menjuhin. Aktivno nastupa u Njemačkoj, Francuskoj, Brazilu, Italiji. Posljednjih jedanaest godina je član  Simfonijskog orkestra Kipra.

 

Nicolas Melis
 
Nikolas Melis
(Larnaka, Kipar, 1982) započeo je učenje klavira u Larnaki da bi 2000. godine nastavio studije u Lajpcigu (Njemačka)  na Univerzitetu za muziku i teatar Feliks Mendelson Bartoldi. Pobjednik je na brojnim međunarodnim takmičenjima (između ostalih prva nagradu na Međunarodnom takmičenju mladih u Atini, specijalna nagrada na takmičenju u Zagrebu i dr). Kao solista i sa Simfonijskim orkestrom Kipra nastupa na koncertima u: Engleskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Kipru, Hrvatskoj, Bugarskoj, Finskoj.