ATAK: “Književnost i transformacije” – Gošća Olja Knežević

 

Atak

Spisateljica Olja Knežević sljedeća je gošća kursa “Književnost i transformacije” u organizaciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK). Olja će pred polaznicima i publikom govoriti u petak 23. oktobra, u Američkom uglu, u 19 sati. Razgovor sa autorkom moderira književnik Vasko Raičević.

Olja KnezevicOlja Knežević je rođena u Titogradu. Srednju školu završila je u Kaliforniji, fakultet u Beogradu (Engleski jezik i književnost). U Londonu, na Birkbeck koledžu, magistrirala je kreativno pisanje. U Velikoj Britaniji, objavila je nekoliko priča na engleskom jeziku (In Seka’s country, u zbirci MIR5 i Classroom, u zbirci ‘Freedom’). “Milena & druge društvene reforme”, njen prvi roman objavljen je 2011. godine u Crnoj Gori, 2012. u Hrvatskoj, i 2015. u Srbiji. Zbirka priča ‘Londonske priče juga’ objavljena je 2013. godine. ‘Gospođa Black’, drugi roman Olje Knežević, biće objavljen za koji dan. Gostovanje Olje Kežević biće posvećeno upravo kreativnom pisanju, romanu kao žanru, i tzv. ženskom pisanju.

Razgovor sa Oljom Knežević je otvoren za publiku.

Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program “Književnost i transformacije” u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo – fAKT, u okviru projekta “De facto strong” finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.