ATAK: kurs “Književnost i transformacije” – gost Andro Martinović

 

Atak

Reditelj i filmski kritičar Andro Martinović biće gost kursa “Književnost i transformacije” u organizaciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK). Andro Martinović će govoriti u subotu 21. novembra, u Američkom uglu, u 18 sati. Razgovor sa Martinovićem moderira književnik Vasko Raičević.

Andro MartinovicAndro Martinović, rođen 1977. godine u Nikšiću. Diplomirao Opštu književnost i teoriju književnosti i Filmsku i TV režiju u Beogradu. Magistrirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Glavni urednik programa Crnogorske kinoteke. Docent na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici.

Autor nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova, koji su prikazani u zvaničnoj selekciji više od dvadeset prestižnih međunarodnih festivala. Objavljivao tekstove kao kolumnista Art dodatka dnevnog lista Vijesti i kao saradnik u stručnim časopisima.

U fazi je realizacije debitantskog dugometražnog igranog filma, za koji je dobio prvu nagradu na Konkursu za sufinansiranje kinematografskih djela Ministarstva kulture Crne Gore i koji je odabran u CineLink selekciji Sarajevo Film Festivala 2011. godine.

Razgovor je otvoren za javnost.

Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program “Književnost i transformacije” u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo – fAKT, u okviru projekta “De facto strong” finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.