Barski ljetopis – Program za 11., 12. i 13. avgust 2015. godine

 

Barski ljetopis - znak 152

 
 

UTORAK, 11.08.

 

UTORAK, 11.08. u 22:00
Ljetnja pozornica Dom kulture
Pozorišna predstava „Da li je to bila ševa“

KOT teatar (Teatar Kulturno umetničkog društva Koturović) odigraće predstavu “Da li je to bila ševa?” po tekstu izraelskog dramturga Efraima Kišona, a u režiji Milana Kundakovića, u utorak 11.avgusta od 22 časa na Ljetnjoj pozornici Doma kulture.

Kao polazište svojoj satiričnoj priči Kišon je pretpostavio da Romeo i Julija nijesu tragično okončali svoju ljubav već da su preživjeli. Julija se probudila na vrijeme da spriječi Romeovo samoubistvo.

Pozorišna predstava „Da li je to bila ševa?“ nam na satirično komičan način predstavlja malo drugačiji završetak ove velike, svjetski poznate ljubavne priče…

U predstavi igraju glumci KOT teatra Branislav Platiša, Milica Blagojević, Katarina Stojanović, Dragoslav Ilić, Ankica Milenković, Nikola Simić.

 

UTORAK, 11.08.  19:00-23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Izložba radova domaće radinosti

Ispred Dvorca kralja Nikole 11. avgusta biće otvorena trodnevna “Izložba radova domaće radinosti”, u organizaciji Business Start Up centra i Kulturnog centra Bar.
Sajam je dio programa festivala “Barski Ljetopis” i organizuje se šesti put za redom, a biće otvoren u vremenskom periodu od 19 do 23 časova sva tri dana. Cilj je promocija crnogorske ručne radinosti i starih zanata, kao i upoznavanje turista sa istorijskim i kulturnim nasljeđem Crne Gore.
Posjetioci će imati priliku da razgledaju i kupe autohtone crnogorske suvenire, ukrasne i modne detalje, upotrebne predmete, domaće proizvode i kozmetičke preparate proizvedene na bazi prirodnih sastojaka.

UTORAK, 11.08. u 23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Film “Ljubav voli slučajnost“

Sinopsis filma “Ljubav voli slucajnosti”: Yilmaz vozi svoju trudnu ženu Neriman na porođaj u bolnicu te se sudari s Omarom čija je žena Ici, također, trudna. Igrom slučaja, Neriman i Inci rode istog dana, a njihova se djeca susreću nekoliko puta tokom svog djetinjstva i mladosti izazivajući svojevrsni ‘domino efekat’.

 

SRIJEDA, 12.08.

 
SRIJEDA, 12.08. 19:00-23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Izložba radova domaće radinosti

SRIJEDA, 12.08.  u 23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Film “A poslije“
Sinopsis filma “A poslije”: Adem i Didem su sedam godina u braku i njihov odnos postaje sve teži i sve zategnutiji.

Adem sve manje pokazuje svoja osećanja prema Didem, što nju čini izuzetno nesrećnom.
Jedino što joj je preostalo je da se ponovo okrene svojoj karijeri, koju je zapostavila zbog braka.
Naravno, Didem sada očekuje od Adema, koga i dalje voli svim srcem, da pokaže
jednaku količinu nesebičnosti i razumevanja koju je ona njemu pokazivala tokom prethodnih godina.
No, sve se iz korena menja kada u Didemin život uđe vitez iz neke sasvim druge bajke…

 

ČETVRTAK, 13.08.

ČETVRTAK, 13.08.  19:00-23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Izložba radova domaće radinosti

ČETVRTAK, 13.08. u  22:00
Dvorac kralja Nikole
Koncert: duo gitara-flauta: Bojana Brajović i Boris Nikčević

Velikani flaute i gitare izvešće, između ostalog, kompozicije The Earl of Essex his gallard Sonata e-moll, Dances in the Madhouse, Samba, Cafe 1930, Nightclub 1960, The Nightfall, Amasia. Iz bogate biografije poznatog flautiste Borisa Nikčevića, izdvaja se muzičko usavršavanje na Konzervatorijumu u Versaju, nakon čega je snimio prvi cd za flautu i gitaru u Crnoj Gori – Café, sa gitaristom Srđanom Bulatovićem. Osnivač je Asocijacije flautista Crne Gore, ali i flautskog džez sastava Clazz Quintet, koji njeguje i izvodi žanrovski raznovrsnu muziku 20. vijeka.
Bojana Brajović je prva diplomirana crnogorska gitaristkinja. Nastupala je u okviru svih eminentnih festivala u regionu, sarađivala sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i muzicirala u kamernim ansamblima sa flautom, u duu, triju i kvartetu gitara. Izabrana je za predsjednicu Udruženja gitarskih izvođača i pedagoga Crne Gore – Argus, koje organizuje najstariji crnogorski festival gitare, Bar Guitar Fest.

ČETVRTAK, 13.08. u 23:00
Plato Dvorca kralja Nikole
Film “Duga priča“

Sinopsis filma “Duga prica”: Film govori o karakteru Balkana u Anadoliji i njime se želi prikazati toplina balkanskog čovjeka. Radi se o priči koja počinje iz Istanbula i nastavlja se putovanjem vozom. Ali je balkanski iseljenik iz Bugarske, koji nakon što je kao dijete ostao siroče, sa djedom Pehlivan Sulejmanom odlazi u Tursku. To je priča o ljubavi, teškom životu, iskušenjima, ali i hrabrosti suprotstavljanja nepravdi. U filmu glavnu ulogu igra poznati turski glumac Kenan Imirzalioglu (u Crnoj Gori poznat kao glavni lik u seriji “EZEL”).