Barski ljetopis – Program za četvrtak, 04. avgust 2016. godine

 

Barski ljetopis - znak 152

 
 

Četvrtak,  04.08.  21:00h
Dvorac kralja Nikole
Autorsko veče: Gordana Sarić (Nikšić)
moderator: Ana Pejović (Nikšić)

 

Gordana Sarić – profesorica francuskog jezika; poetesa i prozna spisateljka

Gordana SaricAutorka je sedamnaest knjiga (dvije proze, tri zbirke poezije za djecu, CD „Pjesmoslov“- kao obavezno nastavno sredstvo uz bukvar, kao i jedananaest knjiga klasične ljubavne poezije). Za svoje stvaralaštvo dobila je brojne nagrade i priznanja širom ex Yu prostora. Čitav život je posvetila kulturi, umjetnosti, ljepoti i humanosti – svega što je lijepo, dobro i plemenito. Vodi Poetski klub „Gordana Sarić“, koji okuplja mlade i neafirmisane pjesnike. Živi u Nikšiću i aktivni je sudionik kulturnog i javnog života u tom gradu.

Moderator večeri je Ana Pejović – mr crnogorskog jezika i književnosti; pjesnikinja čije su pjesme često nagrađivane; autorka radova iz montenegristike; urednica književnih programa u Nikšiću.

Uvodničar večeri-Mila Čordašević, selektor književnog programa ”Barskog ljetopisa

 
 

Četvrtak,  04.08.  22:00h
Dvorac kralja Nikole
Vladimir Viardo, klavir

 

Poznati ruski pijanista Vladimir Viardo održaće  večeras ( 04.08. ) koncert, u Dvoracu kralja Nikole.

Vladimir ViardoJoš od kada je osvojio Zlatnu medalju na Van Klajburn Međunarodnom pijanističkom takmičenju 1973. godine, Viardo je zaslužio poštovanje publike i kolega. Brzo dostižući međunarodnu slavu, izdvojio se od svoje generacije veoma uspješnim izvođenjima i snimcima .U godinama koje su uslijedile, Viardo je sarađivao sa skoro svim vodećim svjetskim orkestrima.

Šezdesetšestogodišnji ruski klavirski maestro prethodnih decenija nastupao je u najprestižnijim dvoranama Evrope, Amerike, Azije pa čak i Afrike,svirajući sa najpoznatijim filharmonijama svijeta gdje se pojavljivao kao solista, skupa sa većinom najvažnijih svjetskih dirigenata – Mehtom, Mazelom, Suskindom, Šipersom, Kondrašinom.