Barski ljetopis – Program za poneđeljak, 15. avgust 2016. godine

 

Barski ljetopis - znak 152

 
 

Poneđeljak, 15.0821:00h

Dvorac kralja Nikole
Autorsko veče: Maksim Lutovac (Bar)
moderator: Milan Vujović (Bar)

 Maksim Lutovac – prof. književnosti, novinar, publicista i nacionalni šahovski majstor

Autor je dvojezične monografije „Bar grad feniks“, čiji je izdavač organizator Festivala. Kao dugogodišnji direktor barske Gimnazije „Niko Rolović“, priredio je dvije monografije u njenu čast. Bio je član redakcija listova i časopisa i prvi urednik „Barskih novina“; suosnivač i predsjednik Književnog kluba Bar, te urednik niza poetskih zbirki. Rukovodio je međunarodnim šahovskim turnirima i zaslužan je što je šah postao nastavni predmet u školama. Autor je nekoliko knjiga o šahu, a kapitalno djelo mu je „Šahovski vijenac“.  Živi u Baru. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Moderator- Milan Vujović – novinar, voditelj i urednik u Radio Baru; književnik; autor nekoliko knjiga iz beletristike i koautor dvije stručne knjige; saradnik brojnih listova i časopisa

Uvodničar večeri-Mila Čordašević, selektor književnog programa ”Barskog ljetopisa”

 

Poneđeljak, 15.08.  22:00h

Kraj vikendaLjetnja pozornica Stari grad Bar
“Narodno pozorište“-Užice
predstava „Kraj vikenda“Momo Kapor;
melodrama sa elementima komedije;

režija Lilijana Ivanović;
igraju: Slobodan Ljubičić i Divna Marić

Narodno pozorište iz Užica gostovaće 15. avgusta je sa predstavom “Kraj vikenda”, koja je rađena prema tekstu Mome Kapora, a u režiji Ljiljane Ivanović.
U predstavi, koja na duhovit način govori o svakodnevnim bračnim razmiricama, uloge supružnika tumače  Slobodan Ljubičić i Divna Marić.

“Kraj vikenda” je predstava o krizi srednjih godina jednog bračnog para, kada svađa postaje svakodnevica, ali i pored toga ostaje međusobna privlačnost i bliskost.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 5 =