Bečići – Izložba “30 slika – 30 autora”

 

Znak-hotela-Queen

 

 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u četvrtak, 9. jula u 21 sat, biće otvorena velika, zajednička izložba slika, poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, zemalja regiona i svijeta, pod nazivom 30 slika – 30 autora.

Kako je saopštio rukovodilac galerije „QUEEN“, novinar i publicista Ranko Pavićević, riječ je o slikama poznatih majstora slikarstva iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Italije, Rusije, Francuske, Kanade, Ukrajine, Švedske i Španije, koji su prethodnih 11 godina izlagali i stvarali u  elitnom hotelu Queen of Montenegro u Bečićima.

Ljubitelji istinske umjetnosti, biće u prilici da, tokom narednih dva mjeseca, vide djela, renomiranih akademskih umjetnika kao što su: Filip Janković, Ljubo i Bato Brajović, Miki Radulović, Nikica Raičević, Mišo Vemić, Naod Zorić, Zoran Petrušić, Mila Đerković, Dragan Mijač, Aljo Smailagić i drugi iz Crne Gore, Zdravko Mandić, Željko Đurović, Marija Gužvica, Olga Đorđević, Momir Knežević, Zoran Krulj, Nikola Žigon, Aleksandar Cvetković i drugi iz Srbije, Željan Pavić i Igor Modrić iz Hrvatske, Goce Božurski i Aleksandar Filev iz Makedonije, Mirijana Savova i Kamen Kisimov iz Bugarske, Ksenija Abakumova, Valerij Arhipov iz Rusije, Jurij Kovaljenko iz Ukraine, Drago Dedić i Nikola Kovačević iz Francuske i drugi, pojasnio je Pavićević. On je kazao, da je riječ, bez pretjerivanja, o najznačajnijoj zajedičkoj izložbi eminentnih slikara iz zemlje i svijeta, koju će ovoga ljeta, vidjeti veliki broj građana i gostiju sa Crnogorskog primorja.

Zajedničku izložbu slika pod nazivom “30 slika – 30 autora” u galeriji hotela „Queen of Montennegro“ u Bečićima, otvoriće, poznati crnogorski slikar Mišo Vemić iz Nikšića.