Bečići – Izložba slika MIRSADA ĐURĐEVIĆA

 

ArtPress Budva - logo

 

 

U organizaciji   NIP ART-PRESS iz Budve,  u galeriji hotela QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, u četvrtak, 31. marta u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara MIRSADA  ĐURĐEVIĆA iz Podgorice.

Umjetnik će se predstaviti sa 15 slika galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje na platnu.

Mirsad Đurđević je rodjen 1963. godine u Kosovskoj Mitrovici. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti u Prištini  1988. godine, u klasi profesora  Hilmije Ćatovića.  Kod istog profesora, završava post-diplomske studije u Zvečanu, 2004. godine. Od 2008. do 2010. godine, bio je angažovan za saradnika u nastavi, za predmet  slikanje,  na fakultetima umjetnosti u Prištini i Zvečanu, a od 1999. godine, živi i stvara u Crnoj Gori.

Mirsad Đurđević je do sada imao, 16 samostalnih i 40 grupnih izložbi, a bio je učesnik i 6 likovnih kolonija u zemlji, region i svijetu, saopštio je rukovodilac galerije QUEEN u Bečićima, noviar i publicista  Ranko Pavićević.

Samostalnu izložbu akademskog slikara Mirsada Đurđevića iz Podgorice, u galeriji QUEEN u Bečićima, koja će trajati do 14. aprila, otvoriće, producent Žarko Samardžić iz Beograda.