Bečići – Samostalna izložba slika Gorana Ćetkovića

 

Znak-hotela-Queen

 

 

U organizaciju NIP ART-PRESS iz Budve, u četvrtak, 1. oktobra u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara Gorana Ćetkovića iz Bara.

Umjetnik će se ljubiteljima umjetnosti, predstaviti sa 15 slika galerijskog formata novijeg datuma, rađenih u tehnici ulje na platnu iz ciklusa „Portreti“.

Goran Ćetković je rođen 1975. godine u Kolašinu, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Dobitnik je nagrade „Spinaker“ u Herceg Novom, na izložbi studenata završne godine. Živi i radi u Baru. Do sada je imao 16 samostalnih i više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je i brojnih likovnih kolonija.

Analiza svakog Ćetkovićevog portreta, pokazuje jasnost i preciznost ideje, sadržane u sintetizovanoj formi lica, konstruisanog pomoću pravih igara bojenih ploha, izvedenih brzim i sigurnim potezima kista, kazao je pored ostalog, govoreći o Četkovićevom slikarstvu, istoričar umjetnosti i profesor Alaksandar Čilikov.

Samostalnu izložbu slika, akademskog slikara Gorana Ćetkovića, koja će trajati  u bečićkoj galeriji QUEEN do 15. oktobra, otvoriće, novinar i publicista Ranko Pavićević.