Bečići – Samostalna izložba slika Sava Pavlovića

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U galeriji hotela „Queen of Montenegro“ u Bečićima, u četvrtak 20. juna u 20 sati, u organizaciji NIP ART – PRESS iz Budve, biće otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara Sava Pavlovića iz Petrovca.  On će se ljubiteljima umjetnosti, predstaviiti sa 15 radova galerijskog formata, u tehnici akvarel, iz ciklusa  „Vale“.

Savo PavlovicSavo Pavlović je završio Školu za primijenjene umjetnosti u Sarajevu, Višu pedagošku školu – likovno vaspitanje u Beogradu i Fakultet za likovni odgoj i likovne umjetnosti u Rijeci.  Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Do sada je imao preko dvadeset samostalnih, a učesnik je i velikog broja kolektivnih izložbi. Studijski je boravio u Rimu, Atini i Parizu.

Za ostrašćenog akvarelistu poput Sava Pavlovića, more je mjera života i stvaranja. Uz tu vodu što je protejski preobražava u uvijek drugačijoj vatri svjetlosti, u vazda drugačijem susretu sa žalom, pod uvijek drugačijim dodirima vjetra, Savo je pronašao svoj prostor sreće i trajno nadahnuće, napisala je u katalogu za izložbu, profesorica književnosti i književni kritičar Božena Jelušić.

Svaka vala je u isto vrijeme izlazak na more i povratak u luku, udah i izdah, cio život na dlanu hartije. Kapija varljivog života i pogled u beskraj. Nije čudno što se ovaj raskošni ciklus javlja u zrelom dobu slikara, koji na malenom žalu podno Reževića odavno već ima pristan, gotovo komšijski odnos sa elementima. Ta prisnost se vidi u svakom akvarelu ponaosob i u moćnoj simfoniji cijelog ciklusa, kazala je pored ostalog profesorica Božena Jelušić.

Samostalnu izložbu Sava Pavlovića u galeriji hotela „QUEEN“ u Bečićima, otvoriće istoričarka umjetnosti Lucija Djurašković, a biće otvorena do 5. jula.