Bečići – Samostalna izložba slikara Ivice Aranđusa

 

Znak-hotela-Queen

 
 

U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u četvrtak 5. februara u 20 sati, biće otvorena samostalna izložba, akademskog slikara Ivice Aranđusa iz Tivta, koji posljednjih godina živi i stvara u Njemačkoj.

Umjetnik će se predstaviti sa 16 slika galerijskog formata, nastalih u posljednje dvije godine, rađenih u kombinovanoj i tehnici ulje na platnu.

Ivica Aranđus je plodan stvaralac, o čemu govori podatak, da je do sada imao oko 100 izložbi, u Crnoj Gori, Njemačkoj i svijetu.

Govoreći o Aranđusovom slikarstvu, istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković je pored ostalog kazala, da njegovo slikarstvo predstavlja djelo zrelog umjetnika, koji je majstorski povezao tehničke vrijednosti i ljepotu umjetničkog izraza, sa tematikom koja na njegovim radovima, ima mnogostruka značenja. On je slikar svog vremena, koji se direktno suočava, sa svim njegovim kontraverznim istinama, kazala je pored ostalog  Ljiljana Zeković.

Samostalnu izložbu akademskog slikara Ivice Aranđusa, koja će u galeriji hotela  Queen of Montenegro u Bečićima, biti otvorena do 20. februara, otvoriće novinar i publicista Dragan Mihović iz Kotora.

***

UMJETNIČKA SLIKA ZA POSJETIOCE: Prilikom otvaranja izložbe slika Ivice Aranđusa iz Tivta, koja će označiti početak ovogodišnje likovne sezone u galeriji „QUEEN“ u Bečićima, rukovodilac ove galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević, uručiće poklon, – umjetničku sliku, najredovnijem posjetiocu prošlogodišnjih likovnih izložbi u ovoj galeriji, u znak uspješne saradnje i poštovanja umjetnosti i kulture.