Beograd, Galerija Perpetuum Mobile – Kloniranje slike – od apstrakcije ka formi

 

 

Galeriji Perpetuum Mobile, Pančevački put bb, Dunavska obala, Beograd, u subotu 26. aprila 2014. godine, u 17 časova, biće otvorena izložba kolaborativne grupe Dim Tim pod nazivom “Kloniranje slike – od apstrakcije ka formi”.  Organizator izložbe je ProArtOrg.  Realizaciju izložbe su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Članovi Dim Tima o predstojećoj izložbi su kazali:

“Sve forme vidljivog sveta, stabilne i nestabilne, nisu ništa do iluzija naše makrodimenzije, kaže Rene Ig. Oko jednostavne ideje čije je polazište u formi kocke, izgradili smo koncept dva ciklusa slika, Metamorfoze i Crypto; na putu od neo-geometrijske apstrakcije ka formi i nazad, gradeći svoj umetnički diskurs sledili smo različite umetničke prakse. Konzistentno promišljanje medija koji smo izabrali za svoj umetnički izraz i teme kojima se bavimo tiču se različitih aspekata civilizacijskih tekovina, progresa, društvenih vrednosti, razmatranih kroz istorijske kontekste/reference i utopijske vizije.

Novi ciklus u nastajanju Kloniranje slike aktuelizuje jednu od najkontroverznijih tema modernog čoveka.

Koncept ove izložbe kombinuje galerijsku i open space  postavku i to na dve lokacije u Beogradu.

U epicentru urbane aglomeracije u Kajmakčalanskoj 2, na fasadi restorana Zaplet, postavljena je slika Alibi za retoriku utopijske arhitekture, dimenzija  5,2 x 2,5 metra sastavljena iz devet panela.

Kloniranjem ovih 9 panela sa 9 panela drugih nasih slika stvorili smo novi “organizam”. Tako je nastao Neo-Geo pejzaž odnosno slika koju smo izložili u galeriji Perpetuum Mobile, koja je uradjena tehnikom akrilik na platnu u tri boje, bela, crna i srebrna, a dimenzije su joj 2 x 5,5 metara.

MOZ1

Dim Tim kao kolaborativna umetnička grupa postoji od 2012. godine a čine je Danijela Mršulja Vasić (1979) i Milenko Vasić (1952). Samostalno su izlagali u galerijama “Perpetuum Mobile”, “Zvono” i “Nova” u Beogradu, kao i na pet grupnih izložbi: na Cetinju, u Kraljevu, Herceg Novom i dva puta u Beogradu. Izveli su performans, „Interaktivno i ambivalentno“ u Veneciji i „Stolica za Ai Weiwei-a” u Beogradu, kao i dva landart projekta u Beču i Herceg Novom. Studijski su boravili u Parizu (Cite des Arts), Beču, Veneciji, Bazelu, Cirihu i Ženevi. Radovi Dim Tima nalaze se u kolekcijama: Deutsche Telekom, Wiener Stadtische osiguranje, Radix, Porto Montenegro u Tivtu, Kotoru, Banjaluci, Ženevi i u Pragu. Žive i rade u Beogradu i Kotoru.

dimtimart@gmail.com
www.dimtimart.wordpress.com

 

LOKACIJA GALERIJE

Perpetuum Mobile gallery location