Budva – Međunarodna Likovna kolonija

 

ArtPress Budva - logo

 

U organizaciji NIP ART-PRES S iz Budve, u saradnji sa HG BUDVANSKA RIVIJERA, u hotelu MOGREN  u BUDVI, u neđelju, 8. maja 2016.godine, počela je druga međunarodna Likovna kolonija, koja je okupila 12 poznatih akademskih slikara iz Crne Gore,  Srbije i Litvanije.

U predivnom ambijentu, poznatog budvanskog hotela MOGREN, narednih 10 dana, stvaraće i družiti se: NIKICA RAIČEVIČ, MIŠO VEMIĆ I NIKOLA RADOVIĆ  iz Crne Gore,  DIANA RUDIKIA, iz Litvanije,  ŽELJKO ĐUROVIĆ, BOJAN OTAŠEVIĆ, NEBOJŠA ĐURANOVIĆ,  MAJA JURIĆ, ZORAN KRULJ, MIŠO FILIPOVAC i JELENA VRAGOVIĆ iz Srbije, kazao je organizaor ove znnačajne kulturne i turističke manifestacije, novinar i publicista RANKO  PAVIĆEVIĆ, koji je do sada organizovao oko 5o međunaronih likovnih kolonija.

Veoma sam zadovoljan kvalitetom i renomeom, učesnika Likovne kolonije, među kojima su i pet profesora na likovnim akademijama, što sve garantuje kvalitetna likovna djela, koja će narednih 10 dana, nastati u Budvi, kazao je Pavićević, ističući, da će učesnike Likovne kolnije, tokom njenog trajanja, posjetiti veliki broj građana i turista sa Budvanske riviere.

Druga međunarodna Likovna kolonija, u hotelu Mogren u Budvi, biće zaršena, 17. maja, zajedničkom izložbom radova učesnika, koja će biti otvorena u 20 sati, saopšteno je iz budvanskog ART-PRESS-a, organizatora ove manifestacije.