Budva – Predstavljanje trilogije crnogorske autorke Katarine Sarić

 

Moderna galerija Budva 445

 
 
 

Predstavljanje trilogije “Caligat in sole” Katarine Sarić u organizaciji NVO Agora, a pod pokroviteljstvom Opštine Budva biće održano u četvrtak, 30. januara, u prostoru budvanske Moderne galerije sa početkom u 20 sati.

Prvi dio trilogije čiji je podnaslov „S one strane svjetlosti“ objavila je 2010. godine KZ  „Mirko Banjević“ iz Nikšića. Tokom jeseni 2013. u izdanju „Narodne knjige“ iz Podgorice objavljena je kompletna trilogija: već pomenuti prvi dio, zatim drugi dio „Tamna strana mjeseca“, a potom i treći dio trilogije „Caligat in sole“ sa podnaslovom „San svih ozvjezdanih očiju“.

Autorka je do sada promovisala prva dva dijela, u Podgorici i Budvi, a ovog puta pred čitaocima je kompletna trilogija. O knjizi, problemima i temama koje nameće i otvara, uopšte o pisanju i stvaranju, sa Katarinom Sarić razgovaraće Stanka Rađenović. Kao i uvijek, biće prostora i za pitanja publike.

Katarina Sarić je rođena 10.03.1976. god. u Cetinju. Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala je najprije maternji jezik i južnoslovenske književnosti, a potom i filozofiju. U Podgorici je magistrirala socijalnu politiku i socijalni rad. Živi i radi u Budvi kao slobodna umjetnica. Članica je Matice crnogorske, Društva nezavisnih književnika Crne Gore, NVO Džonatan Livingston i Anime, Centra za žensko i mirovno obrazovanje.