Centar za kulturu Tivat – Najava programa za utorak 29. novembar 2016.godine

 

Centar za kulturu Tivat

 

LIKOVNO POETSKO VEČE

Đuro Latković & Antonija Tolić & Ana Tolić

NERASKIDIVE  NITI

Galerija ljetnjikovca “Buća” u 20:00h

 

U sklopu novembarskih dana, pod pokroviteljstvom Optšine Tivat, u utorak 29.11.2016.g. u Galeriji Ljetnjikovca “Buća”, Tivćanima će se predstaviti Đuro Latković, Ana i Antonija Tolić.

 

likovno-poetsko-vece

 

Naziv slikarsko – poetskog druženja „NERASKIDIVE NITI“ nije ni najmanje slučajan. On simbolizuje povezanost autora ove izložbe, Ane i Antonije Tolić i Đura Latkovića, DNK kodom, krvnim srodstvom, ali još značajnijom emotivnom povezanošću koja je iznjedrena još u najranijim vremenima. Ta spona nije samo umjetnost kojoj su uvijek prilazili srcem i potrebom da iskažu svoja najiskrenija i najdublja osjećanja, nego čitav jedan svijet isprepleten iskonskim, lirskim, životnim dešavanjima koje su im utkale porodice i naravno Tivat kao grad u kome su rasli uz najljepše zalaske sunca, miris mora u uvalama bezbrižnog djetinjstva, grad u kome su zajedno stasavali i sa kojim su djelili sve ljudske porive. Pa i danas iako u novom ruhu, odiše novim mirisima, sjajem i nekim, nekada samo maštanim, modernim šmekom, budi ista osjećanja pripadnosti. Iako su ih životni putevi odveli na različite stane, niti su ostale neraskidive, još čvršće i jače, jer su ih tužna, ali naravno i lijepa dešavanja učinile vječnim. Nekako se ljudi sličnih poriva, senzibiliteta, pa i kada su kilometrima udaljeni pronađu i vremenom počinju da liče, pa često ono što misle, prepoznaju u riječima i djelima svojih srodnih duša. A to je i njihova priča, davno utemeljena, koja traje i biva sve više prepoznata. Željeli su da se na ovaj način i zahvale gradu, kome se uvijek vraćaju sa posebnim uzbuđenjemi i sa velikom radošću.

Uz likovne radove koje su izložili biće predstavljena knjigu „Život na gredi“ autorke Ana Tolić, a nešto više o tome, reći će profesorka književnosti Snježana Majstorović. Predstaviće se i nekoliko pjesama autora Đura Latkovića, a sve uz vrlo značajnu podršku crnogorskih glumaca, Ane Vučković i Momčila Otaševića i muzičku podršku flautiskinje Brune Matijević i violinistkinje Nevile Klakor. Program će voditi učenica Gimnazije Mia Zeković.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 5 =