Centar za kulturu Tivat – Predstave PENELOPIJADA u Beogradu

 

 

Beogradska premijera pozorišne predstave PENELOPIJADA po tekstu kanadske književnice Margaret Atwood  u režiji Dragane Varagić, rađena u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i April Production iz Toronta, biće u srijedu 15.marta 2017. godine, u Narodnom pozorištu u Beogradu. 

Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Opštine Tivat i Ambasade Kanade. Premijerno je izvedena 28.jula 2016 godine, na sceni Atrijum Buća u Tivtu.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Branka Femić, Ivana Mrvaljević / Gorana Marković, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović, Vesna Vujošević / Karmen Bardak

Scenografiju potpisuje Kathleen Irwin, kostime je uradila Jelisaveta Tatić Čuturilo, koreografiju Slavka Nelević a muziku je napisao Aleksandar Gajić.

Pitanje odgovornosti i sakrivanje istine koja nikome ne odgovara, svevremene su teme koje dominiraju “Penelopijadom”, koja stalno postavlja pitanje da li postoji iko “ko nema krvi na rukama” ili bar neki sakriveni stari “kostur u ormaru”.

Premijerno beogradsko izvođenje predstave PENELOPIJADA desiće se na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta sa početkom u 20h.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + 16 =