Cetinje – Koncert grupe S.A.R.S.

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u subotu, 13. juna sa početkom u 21h kao muzički segment MIT festa biće održan koncert grupe S.A.R.S.

 

Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan

Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine : Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Djole – Bass, Tihi – Bubanj, Bora – klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Grupa SARS - 1Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom Budjav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje nevjerovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko mjeseci i objavljen je 5. marta 2009. godine.

Trenutno je aktuelan album pod nazivom „Perspektiva“, koji je objavljen 1. januara 2011. godine kao free download izdanje na regionalnim sajtovima MTV-a. Za tri mjeseca koliko je bio dostupan za preuzimanje, album je preuzet oko 50 hiljada puta.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspio da održi preko 170 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

S.A.R.S.  Album “S.A.R.S.” objavljen je 5. marta 2009. godine za PGP-RTS, i na njemu se nalazi 11 pesama i jedna bonus traka.

Perspektiva Drugi album pod nazivom “Perspektiva” objavljen je 1. januara 2011. godine kao free download izdanje na regionalnim sajtovima MTV-a.

Kuća časti Treći album pod nazivom “Kuća časti” objavljen je 23. marta 2013. godine kao free download.

Ikone pop kulture Četvrti album pod nazivom “Ikone pop kulture” objavljen je 9. januara 2014. godine kao free download.

Ulaz na koncert je slobodan to je poklon publici Kraljevskog pozorišta .