CNP – Akcija pod nazivom „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište“

 

 

Četvrtu godinu za redom februar će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti u znaku akcije pod nazivom „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište“, koja podrazumijeva popust od 50 posto za kupovinu karata za sve programe. Akcija je nastala sa namjerom da se repertoar CNP-a dodatno popularizuje i učini dostupnim najširoj publici.

Na Velikoj sceni CNP-a publika će biti u prilici da pogleda predstave „Očevi su grad(ili)“, autorski projekat Borisa Liješevića, „Don Žuan“ Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Ane Vukotić, „Ribarske svađe“ Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić, „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, „Učene žene“ Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Jagoša Markovića, „Šćeri moja“ Maje Todorović, u režiji Ane Vukotić, „Bura“ Viljema Šekspira, u režiji Dejana Projkovskog, „Gorski vijenac“ Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dijega de Breje, „Revizor“ Nikolaja Vasljieviča Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, i  „Everyman Đilas“ po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić.

Na Sceni Studio na repertoaru su predstave: “Žene koje čiste“  Žana Ženea, u režiji Selme Spahić, „Danzen“ Bertolta Brehta, u režiji Damjana Pejanovića, „Isti“ Sare Đurović, u režiji Damjana Čitkuševa, i gostujuća predstava „Dvije“ Tene Štivšić, u režiji i adaptaciji Radmile Božović i Gorane Marković.

Na Sceni Studio premijerno će 25. februara biti izvedena predstava „Otvoren kraj“ Jovane Bojović, u režiji Petra Pejakovića. Drama „Otvoren kraj“ nagrađena je na Konkursu CNP-a za savremeni domaći tekst neafirmisanih autora „Skroz nova drama“. U predstavi igraju: Gojko Burzanović, Filip Đuretić, Aleksandar Gavranić i Julija Milačić. Autorski tim predstave, pored reditelja Petra Pejakovića, čine scenografkinja i kostimografkinja Ivanka Vana Prelević, muzički saradnik Vjera Nikolić i asistent režije Zoran Rakočević.

U okviru programskog segmenta Scena Akadamija na Sceni Studio će biti izvedene predstave: „Hajdemo skakati po tim oblacima“, Elvisa Bošnjaka, „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića,  „Creeps“ Luca Hubnera i „Ljubaf“ Mari Šizgal.

U okviru Dječije scene biće izvedene predstave „Da da Šekspir“ Petra Pejakovića, i „Njegoš za djecu – kako rastu veliki ljudi“ u režiji Petra Pejakovića.

Na Velikoj scebni CNP-a u februaru će biti priređena dva koncerta u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore. Na koncertu „Pozdrav iz Austrije VII“, crnogorski simfoničari nastupiće uz dirigentsko vođstvo Uve Tajmera iz Austrije, uz solistkinju Brigitu Šimon, dok će na drugom koncertu uz dirigenta Grigorija Kraska nastupiti solista Žan Pol Gasparijan, pijanista  iz Francuske.

Februarski repertoar ukupno čini 30 programa.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + seventeen =