CNP – Koncert „Američka ljepota“

 

CNP - znak 150

 
 

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u utorak 24. marta u 20 sati, nastupiće duo „Poetica Musica“ koji čine Elenor Valkenburg, sopran, i pijanistkinja Nataša Mitrović, na koncertu pod nazivom „Američka ljepota“. Ovaj koncert CNP organizuje u saradnji sa Ambasadom SAD.

“Poetica Musica” – duo koji je “Njujork Tajms” nazvao ambsadorima dobre volje, nastupao je na najznačajnijim svjetskim muzičkim festivalima i na turnejama širom svijeta, od Sirije i Damaska, preko Norveške, Danske, i balkanskih zemalja: Rumunije, Bugarske, Turske, Poljske, Slovačke, Albanije, Srbije, Hrvtske, Bosne i Hercegovine..

Eleanor Valkenburg, sopran, školovala se  na Državnom univerzitetu u  Njujorku  i magistrirala na Univerzitetu u  Mičigenu, gdje je diplomirala pjevanje. Pohadjala je program za studente u njujorškoj Siti operi.

Nataša Mitrović, pijanistkinja, diplomirala je i stekla zvanje magistra na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gdje trenutno predaje klavir. Godine 2005. je dobila Fulbrajtovu stipendiju za Univerzitet u Mičigenu, gdje je nastavila studije klavira.

Duo „Poetica Musica“ izvodi kompozicije Arona Koplanda, Džordža Geršvina, Leonarda Bernštajna, Stanislava Biničkog, Koste Babića, Dejana Despića…