CNP – Program za 12. decembar 2013. godine

 

CNP - znak 150

 
 

U četvrtak 12. decembra, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, nastupiće Trupa sisters, sa cirkuskim spektaklom pod nazivom “Clockwork”.

Sisters je cirkuska trupa osnovana 2010. godine. Susret trojice njenih izvođača na zajedničkom predmetu dešava se oko dvostruke šipke. Oni su tri čovjeka različitih nacionalnosti i različitog fizičkog izgleda : Danac je visok i mršav, Španac nizak i zdepast, Francuz nešto između njih dvojice. Oni igraju svojim tijelima tako da se njihov pokret na kraju čini kao jedan i rađa osjećanje jedne cijeline sačinjene od različitih elemenata. Članovi Trupe Sisters crpe svoje nadahnuće u raznim stilovima i igrama, kao urbani i savremeni ples i akrobatiku.  To im omogućava da savlađuju zemljinu težu na neobičan način.

Spektakl Clokvork je nastao iz nekoliko opsesija grupe Sistersa o postizanju usavršavanja tajminga njihovih tijela, njihovih fizičkih i mentalnih zavisnosti jednih prema drugima prilikom igre kao pravih mehaničkih elemenata jednog velikog preciznog časovnika.

Ovaj program CNP realizuje u saradnji sa Francuskim Institutom Crne Gore.