CNP – Program za četvrtak 1. oktobar 2015. godine

 

CNP - znak 150

 

 

U četvrtak 1. oktobra 2015. godine, na Sceni Studio u 20 sati, biće izvedena predstava „Povratak“ po tekstu Harolda Pintera, u režiji i adaptaciji Mirka Radonjića, čime će početi nova pozorišna sezona 2015/2016 u Crnogorskom narodnom pozorištu.

“Povratak” je gorka komedija u kojoj Pinter formuliše čitav niz pitanja o nama, našim domovima i porijeklu, tome što nosimo sa sobom, a od čega bježimo. Preispitujući „moral“ unutar porodičnog života, pisac raščlanjuje i razbija naše zablude vezane za „dom“. Prvo izvođenje “Povratka” u Crnoj Gori donosi prijevod i adaptaciju na crnogorski jezik koji, prateći kolorit Pinterovog brutalnog koknija, radnju iz predgrađa Istočnog Londona smještaju sasvim jasno u domaća, podjednako brutalna predgrađa, pokazujući da je apsurd 60-ih godina prošlog vijeka u međuvremenu postao naša realnost.

Tekst je prevela Jasna Bulatović, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje reditelj, dramaturškinja je Stela Mišković, kostimografkinja Lina Leković.

U predstavi igraju: Dragan Račić, Petar Novaković, Momo Pićurić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Gavranić i Karmen Bardak.