Crnogorsko narodno pozorište učestvuje na dva festivala

 

CNP - znak 150

 
 

Crnogorsko narodno pozorište učestvovaće sa predstavama “Egzistencija” i “Prosidba i medvjed u jednom činu” na dva festivala.

 

Prosidba i medvjed u jednom cinuPredstava “Prosidba i medvjed u jednom činu”, A.P. Čehova, u režiji Danijele Radovanović učestvovaće na 11. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”. Predstava će biti izvedena u petak 17. maja na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru. U predstavu igraju: Dragica Tomas, Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Gorana Marković, Dušan Kovačević i Stevan Radusinović. U okviru “Mostarske liske” , pod sloganom “Do posljedneg….smijeha” biće izvedeno sedam predstava teatara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Rusije.

 

“Egzistencija”, Edvarda Bonda, u režiji Radmile Vojvodić biće odigrana na 24. Međunarodnom festivalu malih teatarskih formi (NETA program), u Vraci, (Bugarska), u subotu 18. maja.

egzistencija 445U predstavi koja je nastala u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art,  igraju Momčilo Otašević i Aleksandar Radulović.  U obrazloženju selektora Festivala Blagoja Stefanovskog, navodi se da ovogodišnje selektovane predstave imaju za cilj da prikažu nove pozorišne etstetike, ali i specifičnu glumačku energiju koja je usmerena na istraživanje novog i drugačijeg, na eksperimentisanje sa formama i scenskim izražajnim sredstvima. “Predstave koje u središte svog interesovanja postavljaju humanost i ljudskost koja će nas promijeniti, i gledaoci koji će, makar dok traje pozorišna magija, zajedno sa umjetnicima učestvovati u tom činu preobražaja, obilježiće ovogodišnji festival”, navodi se u obrazloženju selektora.  Pored Crnogorskog narodnog pozorišta, na festivalu će se predstaviti i teatri iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Albanije, Litvanije, Bugarske i Srbije. Međunarodni festival malih teatarskih formi u Vraci trajaće od 16. do 22. maja.