DEUS – Program za petak, 18. decembar 2015.godine

 
 

Moderna galerija Podgorica

 

19h – Izložba radova Tijane Dujović Liščević

Tijana Dujovic LiscevicIzložba radova autorke Tijane Dujović Liščević biće otvorena u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015” u petak, 18.decembra, u Modernoj galeriji, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti rukovodilac Moderne galerije i istoričarka umetnosti Petrica Duletić.

Tijana Dujović-Liščević je završila Fakultet primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu, odsjek unikatna keramika u klasi prof. Mirjane Isaković. Do sada je imala više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a bila je učesnica i brojnih kolektivnih izložbi. Dobitnica je više vrijednih nagrada. Kao stipendista Grčke vlade boravila je na Akademiji lijepih umjetnosti u Atini.

 
 

Narodna biblioteka Radosav Ljumovic Podgorica 4.2

 

19h – Promocija monografije “Gradonačelnici”

Danilo BurzanPromocija monografije “Gradonačelnici” autora Danila Burzana čiji recenzenti su prof. dr Živko Andrijašević i publicista Husein Ceno Tuzović biće organizovana u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ u petak, 18.decembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, sa početkom u 19 sati.

O monografiji će govoriti: Husein Ceno Tuzović, Marijan Mašo Miljić i autor, a veče će muzički obojiti solo pjevačica Tamara Pavićević i učenica Dina Nikolić.

Danilo Burzan je dugogodišnji novinar i autor brojnih publikacija i knjiga, nekadašnji urednik Radio Titograda, Radija Crne Gore, osnivač prve crnogorske novinske agencije „Montenafaks“ i nekadašnji predśednik Profesionalnih novinara Crne Gore. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, uključujući i priznanje za životno djelo od strane TOP-a za knjigu „Podgorički toponimi i znamenja“.

Više info – Danilo Burzan, autor 069 807 594

 
 

Dom omladine Budo Tomovic - 1

 

20h – Godišnji koncert Folklornog ansambla i Narodnog orkestra KIC-a “Budo Tomović”

Godišnji koncert Folklornog ansambla i Narodnog orkestra KIC-a “Budo Tomović” biće održan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015”, a povodom obilježavanja 50 godina KIC-a u petak, 18.decembra, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.
Folklorni ansambl i Narodni orkestar KIC-a ,,Budo Tomović” pokazao se kao odličan ambasador i promoter Crne Gore na mnogim festivalima folklora širom evrope i svijeta.

Crnogorsko koloPodgoričkoj publici predstaviće se sa 50 izvođača reprezentativnog folklornog ansambla koji će izvesti devet koreografija: Igre iz stare Crne Gore, Igre iz Spiča, Igre iz Dobrote i Škaljara, Ciganska igra, Igre iz okoline Leskovca, Vlaške igre, Šokačke igre i Igri i pesni od Skopsko.
Vokalne solistkinje biće Jelena Đorđević i Anđela Ulićević.
Koreograf i umjetnički rukovodilac ansambla je Hasan Cano Đečević, a rukovodilac narodnog orchestra je Šukrija Žuti Serhatlić.
Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

Više info – Hasan Cano Đečević, koreograf 069 231 967