Dokumentarni film u Crnogorskom domu

 

 

 

Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb 9. 5. 2013. kreće s realizacijom projekta DOKUMENTARNI FILM U CRNOGORSKOM DOMU, koji je zamišljen kao višegodišnji.

Dokumentarni film - logo2Svakog drugog četvrtka u mjesecu (osim avgusta) javnosti Zagreba i ljubiteljima dokumentarnog filma ćemo predstavljati najznačajnije crnogorske autore i njihova ostvarenja u  ovom žanru.

U realizaciji programa očekujemo pomoć Crnogorske kinoteke, Arhiva RTCG, autora i pojedinaca, među kojima su istaknuti režiseri Veljko Bulajić i Nikola Vukčević.

Namjera nam je predstaviti i završne radove polaznika Fakulteta dramskih umjetnosti – Filmska i TV režija sa Cetinja u izboru Nikole Vukčevića.

Prostor u Crnogorskom domu smo u tehničkom smislu osposobili za projekcije, a kapacitet dvorane je 80-90 mjesta. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

IDEJNO RJEŠENJE I LOGO DOKUMENTARNOG FILMA U CRNOGORSKOM DOMU je napravila MAJA MIŠKOVIĆ (dizajner).

Dokumentarni film u Crnogorskom domu započinje projekcijom filma: „NACIONALNI PARKOVI CRNE GORE“

Scenario i režija: Goran Bjelanović; Snimatelj: Saša Jovović; Izbor muzike: Zorica Vukoslavčević; Ton: Boris Nedović; Montaža: Rade Živaljević; Asistent režije: Marina Vešović; Izvršna produkcije: Linea production; Produkcija: Nacionalni parkovi Crne Gore; Proizvodnja: novembar 2006.; Trajanje: 1:01:00

Danilo Ivezić, dipl. politolog