Gradska galerija Kotor – Izložba “Kotorski vizuelni umjetnici 2012”

 

U ponedjeljak, 19. novembra 2012. godine u 18,00 sati u Gradskoj galeriji Kotor biće otvorena izložba  “Kotorski vizuelni umjetnici 2012”.  Riječ je o tradicionalnoj izložbi koju svake godine organizuje Gradska galerija Kotor i na taj način daje doprinos obilježavanju Dana Opštine, a ujedno izložba predstavlja pregled likovnog stvaralaštva u Kotoru u toku godine koja je na izmaku.

Stručni žiri u sastavu: Gordana Franović, istoričarka umjetnosti, (predsjednica), Ana Zarubica, akademska vajarka (član) i Tatjana Kriještorac, istoričarka umjetnosti (član) je na svojoj sjednici održanoj 13. novembra 2012. godine napravio odabir radova za ovu izložbu i izabrao rad koji će ove godine ponijeti naslov Najbolji umjetnički rad nastao u Kotoru 2012. godine.

Na ovogodišnjoj izložbi “Kotorski vizuelni umjetnici 2012” zainteresovana publika će moći da vidi radove Eleonore Apollonio, Daliborke Kordić Bajrović, Željka Brguljana, Dušice Ivetić, Zorana Petrušića, Milenka Premovića, Marijane Žebeljan, Danijele Mršulje, Radmile Beće Radulović, Perunike Premović, Jelene Novickaje i Simona Vučkovića.