Izložba “Pogled kroz dugu”

 

21. jul 2011.
Podgorica, Galerija “Centar”, 20h.

 

Izložba slika Darka Đurovića
“Pogled kroz dugu”

 

U četvrtak, 21.jula sa početkom u 20 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba slika Darka Đurovića pod nazivom »Pogled kroz dugu«.

Darko Đurović je rođen 1982. u Podgorici. Završio je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju i Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića. Član je ULUCG od 2006. godine. Živi i stvara u Podgorici. Izlagao je samostalno u Podgorici, Kotoru i Baru a učestvovao je na kolektivnim izložbama u Crnoj Gori kao i u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju.

O iracionalnom ponašanju čovjeka umjetnik je, između ostalog, zapisao: “ Svijet je specifikum, jedinstven, neponovljiv, orginalan. Ono što je orginalno mora biti savršeno jer nastaje po pravilima natprirodne logike, vanredne logike, posebne logike, ono je rijetkost. Vanredna logika uzima  marginalne standarde u odnosu na one koji su u fokusu. Na dalje, svijet sobom čini invizibiliju (nedjeljive elemente).U odnosu na prethodno iracionalno ponašanje je paralelnost: specifikum, jedinstvenost, neponovljivost, originalnost, vanredna logičnost koja uzima marginalne standarde (vrijednosti) u odnosu na fokusirane.“

Na izložbi u galeriji „Centar“ Đurović će se predstaviti sa dvadesetak radova iz novijeg perioda.

ZA VIŠE DETALJA  O AUTORU I IZLOŽBI
KLIKNITE NA LINK