Izložba “Zavičajne ptice”

 

Podgorica,
Galerija “Centar”, 05. maj 2011.

 

Izložba skulptura i objekata
Bogdana V. Musovića
“ZAVIČAJNE PTICE”

 

U četvrtak, 5. maja sa početkom u 19 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba skulptura i objekata  Bogdana V. Musovića iz ciklusa „Zavičajne ptice“.

Bogdan V. Musović je rođen 1941.godine u Nikšiću. Završio je Umjetničku školu u Herceg Novom i Filozofski fakultet (istoriju umjetnosti) u Beogradu. Od 1970. do 1984. godine izlaže sa Društvom likovnih umjetnika Makedonije a od 1984. je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Izlagao je samostalno u Skopju, Herceg Novom i Podgorici kao i na mnogobrojnim kolektivnim likovnim manifestacijama.
Učestvovao je u radu likovnih kolonija u Strumici i Počitelju. Član je Udruženja međunarodnih umjetničkih kritičara. Dobitnik je Prve nagrade za skulpturu Sobranja Makedonije i Prve nagrade za skulpturu na XX Hercegnovskom likovnom salonu.

Na izložbi u galeriji „Centar“ Musović će se predstaviti skulpturama i objektima iz ciklusa „Zavičajne ptice“(2010-2011.godine) u kombinovanoj tehnici (drvo, kamen, metal).

„Specifičnim umjetničkim postupkom prekomponovanja već postojećih, pronađenih oblika u prirodi, rafiniranim spajanjem i potčinjavanjem (nikad sukobljavanjem) odabranih elemenata, Musović, čiji osjećaj za materijale je izoštren do najvišeg stepena senzitivnosti, kreira djela koja oslobađaju primarne vrijednosti materijala i emituju nova,
asocijativna značenja…“, zapisala je, između ostalog, u katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti  Ljiljana Karadžić.

Izložbu će otvoriti Aleksandra Vuković, novinarka i profesorica crnogorskog jezika i književnosti.

 

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE O IZLOŽBI I UMJETNIKU KLIKNITE NA LINK