Karver – Film LA KRYPTONITE NELLA BORSA (KRIPTONIT U TAŠNI)

 

Ambasada Italije - Sekretarijat za kulturu Podgorice - Karver

Prozor u italijansku kinematografiju

 
 

U srijedu 25. marta u 20:30 h, projekcijom filma LA KRYPTONITE NELLA BORSA (KRIPTONIT U TAŠNI), režija: Ivan Cotroneo,  nastavlja se ciklus italijanskog filma – program Prozor u italijansku kinematografiju. Organizuju ga Ambasada Republike Italije u Podgorici u saradnji sa knjižarom Karver i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada.

Godina: 2011 • Trajanje: 98 min • Žanr: komedija, drama • Režija: Ivan Cotroneo  • Glumci: Valeria Golino, Luca Zingaretti, Luigi Catani, Cristina Capotondi, Libero De Rienzo • Scenario: Monica Rametta, Ludovica Rampoldi, Ivan Cotroneo • Muzika: Pasquale Cattalano • Nagrade: Annecy cinémaitalien2012: GrandPrix

La kryptonite nella borsa je debitantski film režisera Ivana Kotronea, nastao na osnovu njegovog istoimenog romana objavljenog 2007, koji je predstavljen u okviru glavnog programa Filmskog Festivala u Rimu 2011.

1973. u Napulju Peppino Sansone, devetogodišnji osjetljivi nespretni dječak, živi u veoma bizarnoj porodici: njegova majka Rosaria je u depresiji nakon što je otkrila preljube svog supruga komercijaliste te se zatvorila u sebe i ne govori. Otac pokušava da sinu odvuče pažnju od porodičnih dešavanja tako što mu poklanja tri pileta da ih gaji kao kućne ljubimce koji će, međutim, loše završiti.

Da zabave Peppina pobrinuće se njegovi mladi rođaci hipici Salvatore i Titina koji će ga odvući u diskoteke i na feminističke proteste. Ali njegov veliki prijatelj je rođak Gennaro koji vjeruje da je Supermen. Kada Gennaro iznenada pogine, Peppino će ga vratiti u život u svojoj mašti kao super heroja i učitelja životnih vještina. Zahvaljujući njegovim „savjetima“ Peppino se bori sa svakodnevicom i približava se komplikovanom svijetu odraslih. Na kraju filma on podučava dječaka da bude ono što jeste i da vrednuje svoju različitost.

Film je titilovan na engleski jezik.

 

Ostali filmovi na programu